ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ Ν. ΚΟΡΕΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ Η ΕΛΒΑΚ

Εμφαση στο δίκτυο πωλήσεων του εξωτερικού δίνει η βιομηχανία κονσερβοποιίας, ΕΛΒΑΚ, η οποία πρόσφατα εμπλούτισε το portfolio των προϊόντων της με νέους κωδικούς. Ειδικότερα, η θεσσαλική βιομηχανία, που δραστηριοποιείται μόνο στο PL σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξάγει σε χώρες όπως Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ουγγαρία και Αυστρία, με τη διοίκηση να στοχεύει σε αγορές όπως είναι η Αίγυπτος, στην οποία έχει σημαντική παρουσία τα τελευταία χρόνια, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως είναι το Εκουαδόρ, η Κολομβία και το Μεξικό.

Στρατηγική διείσδυση σε επιλεγμένες αγορές

Παράλληλα, η θυγατρική της I. Schroeder KG στην Ελλάδα διατηρεί συνεργασίες και σε ασιατικές αγορές, στις οποίες θέλει να διεισδύσει περισσότερο επιθετικά, όπως είναι το Βιετνάμ και η Νότια Κορέα.

Η ΕΛΒΑΚ στις περισσότερες αγορές λειτουργεί με τοπικό αντιπρόσωπο και σε άλλες εισάγει direct, διατηρώντας συνεργασίες με εγχώριους retailers, όπως είναι οι Lidl, Kaufman, Rewe, που είναι σημαντικοί πελάτες, αλλά και η ολλανδική Albert Hein, συνεργασία την οποία η ΕΛΒΑΚ θέλει να επεκτείνει περαιτέρω στο μέλλον.

Σε τροχιά υλοποίησης το επενδυτικό πρόγραμμα

Η ΕΛΒΑΚ υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ύψους €5 εκατ., που αφορά στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, με στόχο τη βελτιστοποίηση και ενίσχυση του capacity και την αύξηση της ταχύτητας των παραγωγικών γραμμών.

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της ΕΛΒΑΚ, ο κύκλος εργασιών για την οικονομική χρήση 2020-2021 έκλεισε στα €32 εκατ., αυξημένος κατά 3%, ενώ για την τρέχουσα χρήση αναμένει ανάπτυξη τζίρου και κερδοφορίας, λόγω των υψηλών τιμών των παραγωγών. Αξίζει να σημειωθεί πως συνεργάζεται με περισσότερους από 2.500 παραγωγούς, ενώ παράγει και παραδίδει περισσότερους από 40.000 τόνους φρούτων παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Πιστοποίηση Zero Waste to Landfill από την EUROCERT

Πρόσφατα η EUROCERT, μετά από ενδελεχή έλεγχο στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΚ, επιβεβαίωσε την απόλυτη τήρηση των απαιτήσεων του Προτύπου Zero Waste to Landfill και την πιστή εφαρμογή τους στην περιβαλλοντική διαχείριση.

Σημειώνεται ότι το Πρότυπο «Zero Waste To Landfill», το οποίο έχει εκπονηθεί από την EUROCERT και αποτελεί καινοτομία σε διεθνές επίπεδο, καθορίζει τις απαιτήσεις πιστοποίησης για την ελαχιστοποίηση της αποφυγής της ταφής των αποβλήτων των εργοστασίων και την διαχείρισή τους σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις επιτυγχάνουν αυτόν τον στόχο ακολουθώντας κλιμακωτά τα ακόλουθα στάδια:

Μείωση κατανάλωσης και απορριπτόμενων υλικών

Επαναχρησιμοποίηση υλικών

Ανακύκλωση, κομποστοποίηση και χρήση αναερόβιων διεργασιών

Ανάκτηση ενέργειας υπολειμμάτων

Τι επιτυγχάνεται

Η ανώτατη κατηγορία PLATINUM, την οποία επέτυχε η ΕΛΒΑΚ, αναφέρεται σε σχεδόν μηδενική ταφή αποβλήτων, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως την δέσμευσή της για σχεδιασμό της παραγωγικής διαδικασίας, με τρόπο που συμβάλει σε

εξοικονόμηση των φυσικών πόρων,

μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου,

βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων.

Η συνέργεια πιστοποίησης και βιομηχανικής παραγωγής, στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το όραμα και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ