ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Το μήνυμα που έστειλε ο Χρ. Κέλλας από τα Μεσάγγαλα

Το περιφερειακό ιατρείο Μεσαγγάλων επισκέφτηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, και τον αντιδήμαρχο, Θανάση Βλάχο, όπου συναντήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνομίλησε με τους συναδέλφους του, ιατρούς, Χρήστο Γανοχωρίτη και Βασιλική Πυραλή, και τη νοσηλεύτρια, Γιάννα Καλλιάνη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη θερινή λειτουργία του ιατρείου και τα περιστατικά που διαχειρίζονται. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε ότι, τους καλοκαιρινούς μήνες, το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά έως το μεσημέρι, ενώ τα σαββατοκύριακα εφημερεύει σε 24ωρη βάση καλύπτοντας τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων και των παραθεριστών καθ’ όλο το διήμερο. Όπως αναφέρθηκε, δε, το συγκεκριμένο ωράριο θα είναι σε ισχύ έως τις 22 Αυγούστου.

Ο Χρήστος Κέλλας, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, τόνισε ότι είναι πάντα στη διάθεσή τους, προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών, που δύνανται ενδεχόμενα να προκύψουν, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ. Υπογράμμισε, δε, πως, χάρη στο έργο των ιατρών και τη συνεχή λειτουργία του ιατρείου, η τουριστική κίνηση στα παράλια της Λάρισας ενισχύεται, καθώς οι επισκέπτες νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και επιλέγουν τον τόπο μας ως προορισμό διακοπών.

Ο Λαρισαίος ιατρός, αποχωρώντας από το περιφερειακό ιατρείο Μεσαγγάλων, δήλωσε:
«Με τους φίλους, δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, και αντιδήμαρχο, Θανάση Βλάχο, επισκεφθήκαμε, σήμερα, το ιατρείο Μεσαγγάλων και βρεθήκαμε στο πλευρό των συναδέλφων, οι οποίοι διασφαλίζουν την ιατρική κάλυψη του πληθυσμού, που είναι αυξημένος στα παράλια του Νομού μας τους θερινούς μήνες. Το έργο τους είναι αξιέπαινο και η λειτουργία του ιατρείου ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των παραθεριστών.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαδραματίζει μείζονα ρόλο στην άμεση πρόσβαση των πολιτών σε ιατρικές υπηρεσίες και συμβάλλει στην αποφόρτιση των νοσοκομείων. Μαζί με τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, που ξεκινά άμεσα η εφαρμογή του, συντίθεται ένα σύγχρονο πλέγμα υγειονομικής ασφάλειας και το ΕΣΥ καθίσταται βαθμηδόν πιο σύγχρονο και πιο ισχυρό.

Η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητά της τη διαρκή βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, προκειμένου οι πολίτες να διαθέτουν ολοκληρωμένη ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ