Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες, συνεχιζόμενες για δεύτερη μέρα, βάρβαρες, δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό – μέχρι στιγμής – δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί και δεκάδες τραυματίες.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και η κατάπτυστη προαναγγελία από την πλευρά του Ισραήλ για «εβδομάδα επιχειρήσεων» στη Λωρίδα της Γάζας έρχονται να προστεθούν στην κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους – μακελάρη του Ισραήλ, που βρίσκει τη στήριξη κι ενισχύεται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κάθε λογής στηρίγματά τους, κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Αποτελεί πρόκληση το χιλιοπαιγμένο επιχείρημα της “προληπτικής” δράσης που επικαλείται το Ισραήλ, για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες κι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων και μάλιστα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Φανερώνονται οι πολύ βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαρκώς αναβαθμίζουν τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ. Την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση η άρνηση τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, συνολικά ο ελληνικός λαός εκφράζουμε γι’ ακόμη μια φορά την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό. Απαιτούμε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τον τερματισμό της κατοχής, την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές μπορεί και πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ