Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, άνθρωποι έντιμοι με δημοκρατικές αρχές ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, αυτές τις μέρες ντρέπονται πολύ, γιατί βλέπουν ότι, ο άνθρωπος που ψήφισαν για Πρωθυπουργό πρόδωσε τις αρχές τους.

Πριν λίγο καιρό, ο Κ. Μητσοτάκης έβγαλε από τη φυλακή τον Δημήτρη Λιγνάδη, καταδικασμένο πρωτοδίκως για βιασμό ανηλίκων, προβάλλοντας τη δικαιολογία της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, κάτι που κανείς δεν πιστεύει, γιατί όλοι γνωρίζουν τις ισχυρές γνωριμίες του Δημήτρη Λγνάδη.

Τώρα, ο Πρωθυπουργός επέτρεψε, αν δεν επέβαλε κιόλας, την παρακολούθηση του τηλεφώνου του ευρωβουλευτή και Προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και μόλις αυτό αποκαλύφθηκε, προσπάθησε και προσπαθεί, ακόμα και σήμερα με το διάγγελμά του, να μας πείσει, ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα και ότι το πρόβλημα θα λυθεί με νέα αναδιάρθρωση της ΕΥΠ.

Δεν εξηγείται αλλιώς, μάλλον μας περνούν για ηλίθιους. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης μόλις βγήκε πρωθυπουργός, ήταν να πάρει υπό την πλήρη εποπτεία του την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και σήμερα μας λέει, ότι αγνοούσε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ένα γεγονός που θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχές στην ιστορία της χώρας.

Δεν σταματάει όμως εκεί. Κάνει κάτι ακόμα χειρότερο, προσπαθεί με διαρροές μέσω επιφανών στελεχών του Κόμματός του να εκβιάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη:

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής Τύπου της ΝΔ, συνέδεσε την παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι γνωρίζει.

Τι άλλο είναι αυτό, αν όχι στυγνός εκβιασμός; Είναι σαν να του λένε, ‘’Ανδρουλάκη μην το τραβάς, γιατί ξέρουμε πράγματα άσχημα για την προσωπική σου ζωή και σε έχουμε στο χέρι’’. Ωραίες πρακτικές, ωραία Κυβέρνηση, ωραίος Πρωθυπουργός.

Εγώ θα περίμενα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να βγουν και να μιλήσουν, εκτός και αν συμφωνούν με αυτές τις μεθόδους, οπότε, κατά τη γνώμη μου, έχουν και αυτοί ευθύνη για την κατάντια της χώρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ