77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

Ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσε στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Ένα έγκλημα που εκτέλεσε “εν ψυχρώ” με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες αθώους πολίτες με στόχο την τρομοκράτηση των λαών και ως επίδειξη ισχύος κατά της τότε ΕΣΣΔ, που εξερχόταν από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο νικήτρια κατά του ναζιστικού τέρατος.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολεμικές συγκρούσεις που προκάλεσαν ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, με στόχο την υποταγή λαών και χωρών για την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, προκάλεσαν νέα δεινά με εκατομμύρια θύματα, προσφυγιά και φτώχεια.

Σήμερα, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία ανάμεσα στο Ευρωατλαντικό στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας προκαλεί νέα ανθρωπιστική καταστροφή ενώ ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου είναι υπαρκτός. Η προοπτική ενός νέου πυρηνικού ολοκαυτώματος, μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς εκτοξεύονται νέες απειλές στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα στον εγκληματικό ανταγωνισμό τους για την κυριαρχία και την πρωτοκαθεδρία στον ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα του ιμπεριαλισμού και επιβάλλουν την ανάγκη για επαγρύπνηση από τους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους καθώς και την πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τους πολέμους.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, παράρτημα Λάρισας, αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που προκαλούν θανατικό, φτώχεια και πείνα στους εργαζόμενους. Αγωνίζεται για καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, για να μην πληρώσουν οι λαοί τις συνέπειες του πολέμου.
Συμμετέχουμε στις λαϊκές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή τη “μαύρη” επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι.
Καλούμε σε συμμετοχή τους Αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους Απογόνους και τους φίλους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022 στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, για να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ