Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Η Π.Ν.Π. ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

Δημόσια παρέμβαση και δριμεία κριτική για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του κ Μητσοτάκη σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΥΠ, άσκησε η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, , η οποία καταλογίζει «μνημειώδη υποκρισία» στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας τα εξής :

«Ο κ Μητσοτάκης, με την πρόσφατη δημόσια δήλωσή του για την παράνομη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ανακοίνωσε μέτρα δήθεν για την αναμόρφωση του πλαισίου της ΕΥΠ και τη διασφάλιση των διαδικασιών παρακολούθησης.
Τα παχιά, μεγάλα λόγια, δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα 24ωρο για να διαψευστούν.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε και αφορά την περιβόητη αναμόρφωση του πλαισίου, δεν είναι μόνο κατώτερη των περιστάσεων, αλλά ασχολείται με τα ελάχιστα και όχι με τα σπουδαία, εισάγοντας μόνο τον δεύτερο Εισαγγελέα για την συνέγκριση μιας παρακολούθησης, τον οποίο είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Όμως, για το σημαντικότερο θέμα, της σύνδεσης των αποφάσεων παρακολουθήσεων με την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) , μέσω της υποχρέωσης της ΕΥΠ να κοινοποιεί τα στοιχεία του παρακολουθούμενου και τους λόγους παρακολούθησης στην ανεξάρτητη αρχή, ούτε κουβέντα !
Αυτό όμως είναι το καθοριστικό στοιχείο, που αποδεικνύει την μνημειώδη υποκρισία του κ Μητσοτάκη, καθώς :

1. Με τροπολογία της νύχτας κατήργησε την υποχρέωση της ΕΥΠ προς την ΑΔΑΕ πριν λίγους μήνες ο ίδιος, προφανώς για να έχει την άνεση της απόλυτης ασυδοσίας στις παρακολουθήσεις και για να συγκαλύψει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη που ήδη γνώριζε

2. Από την ΑΔΑΕ και την παρέμβασή της, προέκυψαν τα στοιχεία και αναγκάστηκε ο κ Μητσοτάκης να ομολογήσει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, εκτός από το Predator και από την ΕΥΠ

Ας σοβαρευτούν επιτέλους και ας σταματήσουν να μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια. Παίζουν με τους θεσμούς, κουρελιάζουν τη Δημοκρατία, δηλητηριάζουν τη χώρα και συνεχίζουν με θράσος, χωρίς να έχουν επίγνωση των ολέθριων επιλογών τους.

Μόνοι τους έχουν ήδη πάρει το δρόμο…»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ