«ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ» ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αύξηση των νεκρών από την πανδημία και το νέο “μοντέλο καταγραφής” των θανάτων του Υπ. Υγείας

Ο τριπλασιασμός των νεκρών από την πανδημία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι 8.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία του τελευταίου μήνα και τα καλέσματα της κυβέρνησης στο λαό «να μάθει να συμβιώνει με τον κορονοϊό» αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της εξαφανισμένης επιδημιολογικής επιτήρησης και τα ανύπαρκτα πρωτόκολλα των εταιρειών του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι αλλαγές στο «μοντέλο» προσδιορισμού των θανάτων από COVID-19, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, δεν γίνονται από επιστημονική ανάγκη ούτε με κριτήριο την προστασία της ζωής του λαού, αλλά για να «μαγειρεύονται» ευκολότερα τα στατιστικά της πανδημίας, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει να παρουσιάζει μία μαγική εικόνα «κανονικότητας».

Η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας έχει περάσει σε «άλλη πίστα». Η πραγματικότητα των γονατισμένων νοσοκομείων και του συστήματος υγείας που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα, εκθέτει όσους υπηρετούν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που μάταια προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τη ΝΔ στα «σημεία» της ίδιας επικίνδυνης στρατηγικής.

Ο αγώνας για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών, πρέπει να δυναμώσει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται με σκοπό το κέρδος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ