ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΚΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ «ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στα Μεσάγγαλα, το καλοκαιρινό Εργαστήρι Κινηματογράφου : «Προβάλουμε τον τόπο μας – το καλοκαίρι μου στα παράλια», από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Με θέα το Αιγαίο 2022», που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή. Το Εργαστήρι υποστήριξε και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ.

Δημιουργήθηκαν 2 ομάδες, μια με μικρά παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν μέσω της ζωγραφικής, τι σημαίνει καλοκαίρι για αυτά, όπως η παρέα μου, το αγαπημένο μου παγωτό, ο σκύλος μου, η θάλασσά μου, η γειτονιά μου, τα μπάνια μου, κ.α. και μια 2η ομάδα, με μαθητές Γυμνασίου, που με το κινητό στο χέρι τους. μπόλικη φαντασία και δημιουργικότητα, ξεχύθηκαν στην παραλία και πήραν πλάνα, από διαφορετικές γωνίες, με ό,τι τους θυμίζει καλοκαίρι, θάλασσα, κύμα, βάρκες, αμμουδιά, λουλούδια, κ.α.

Στη συνέχεια και με την καθοδήγηση των μελών του Artfools και του ΠΟΚΕΛ, δοκίμασαν μερικές τεχνικές μοντάζ, για φωτογραφίες και βίντεο κι έτσι δημιουργήθηκε το αποτέλεσμα το οποίο έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, «International Film Festival of Larissa», στο Facebook. Τελικά φάνηκε για μια φορά ακόμη, ότι υπάρχει και η ανάγκη να γίνονται εκδηλώσεις με συνέχεια και διάρκεια, οι οποίες να αφορούν παιδιά, για να μην είναι απλώς παθητικοί δέκτες, αλλά ενεργητικοί πομποί και να μπορούν να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους !

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ