Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟΣ

Η δήλωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας

Με έκπληξη διαβάσαμε την καταγγελία του κ. Γάτσα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την απόρριψη από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ της πρόσληψης δύο ατόμων ΑΜΕΑ από επιχείρηση της πόλης μας.

Η επιχείρηση που υπέβαλλε το αίτημα και για την οποία φυσικά έδειξε αυτή την τεράστια ευαισθησία ο κ. Γάτσας, δεν είναι άλλη από την «δική» του επιχείρηση, την ΚΟΙΝΣΕΠ «Οικονόμειος», η οποία συστάθηκε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως Δήμαρχος της πόλης, από έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες στο Δήμο και η οποία έχει λάβει με απ’ ευθείας αναθέσεις ποσά που ξεπερνούν τις 300.000,00 ευρώ.

Φυσικά ούτε λόγος για την ενίσχυση της απασχόλησης την οποία συχνά ευαγγελίζεται ο κ. Γάτσας αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία ανακοίνωση στον τύπο για πρόσληψη προσωπικού από την εν λόγω επιχείρηση. Για να προσληφθεί κανείς στην ΚΟΙΝΣΕΠ όπως και στο Δήμο θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό της «κλαδικής» του κ. Γάτσα.

Στη αγωνία του να φτιάξει τον κομματικό του στρατό και να ξεπληρώσει τα προεκλογικά του γραμμάτια, ο κ. Γάτσας δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Λειτούργησε ως εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Προκειμένου να πετύχει το σκοπό του ο κ. Γάτσας χρησιμοποίησε και την ευαισθησία που τρέφουμε όλοι μας, για τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ. Αντί να ζητήσει από την επιχείρηση να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υπηρεσίας, προκειμένου να εγκριθεί η πρόσληψη, προέβη στην καταγγελία για τον εκφοβισμό των υπαλλήλων της Δ.Υ.Π.Α.

Άξιο απορίας φυσικά, είναι πως δεν υπήρξε για τη συγκεκριμένη απόρριψη από τον ΟΑΕΔ, καμία αντίδραση από τη διοίκηση της επιχείρησης, ούτε ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που προβλέπετε σε ανάλογες περιπτώσεις( ένσταση , προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών κλπ) .

Μήπως λοιπόν υπήρχαν όντως ελλιπή στοιχεία στο φάκελο που κατατέθηκε;

Αυτή την απάντηση θα την περιμέναμε από τη διοίκηση της ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως καλό θα ήταν να γνωστοποιηθεί στο Δ.Σ. και το σύνολο των προσλήψεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να γνωρίζει και ο Δημότης της Ελασσόνας που πηγαίνουν τα χρήματά του.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Γάτσα πως απαράδεκτη και κακεντρεχή είναι η στάση του ίδιου απέναντι σε υπαλλήλους που κάνουν απλά τη δουλειά τους και όχι της προϊσταμένης της υπηρεσία του ΟΑΕΔ τώρα ΔΥΠΑ που απλά έκανε τη δουλειά της.

Ο Καισαροπαπισμός υπήρχε το 14ο και το 15ο αιώνα, δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα κ. Γάτσα και σας υπενθυμίζουμε το αρχαίο ρητό του Αγάθωνα: « Τ

ον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».

Οι ευθύνες που έχετε για την εν γένει λειτουργία του Δήμου είναι τεράστιες και θα σας αποδοθούν στο ακέραιο και στην ώρα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ