ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η απάντηση του Π. Νταή στον Κ. Αργυρόπουλου – Υποστηρίζει ότι παραδίνονται 1.180 νέοι κάδοι και έρχονται νέα απορριμματοφόρα, σάρωθρα, πλυστικά μηχανήματα και ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή

Το σήριαλ της αντιπολίτευσης μέσω φωτογραφιών συνεχίζεται. Δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σειρά φωτογραφιών από επισκευασμένους κάδους απορριμμάτων προσπαθεί να «μειώσει» το έργο της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, μιλώντας για έργα βιτρίνας.

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, από τις αρχές του χρόνου προχωρά, στην αναβάθμιση του εξοπλισμού καθαριότητας συντονισμένα, υλοποιώντας το σχέδιο για καθαρότερες γειτονιές. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει και η προμήθεια 1.180 πλαστικών κάδων, προϋπολογισμού 266.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Η διαγωνιστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση και αναμένεται η σταδιακή παραλαβή από το επόμενο μήνα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προμήθειες σε κάδους, που πρόκειται να αντικαταστήσουν παλιούς, μη λειτουργικούς κάδους, σε όλες τις γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κάδων στην πόλη (σύμμεικτων – πράσινων και ανακύκλωσης – μπλε) ανέρχεται σε πάνω από 11.000 κάδους. Σε ένα τέτοιο μεγάλο αριθμό θα υπάρχουν επισκευασμένοι αλλά και μη κάποιοι μη λειτουργικοί κάδοι.

Από την πρώτη στιγμή εστιάσαμε στον εκσυγχρονισμού του ηλεκτρομηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και προσπαθούμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του Δήμου και τον τρόπο που δουλεύουμε στις γειτονιές.

Τοποθετήσαμε στην ατζέντα της καθημερινότητας, τις δράσεις καθαριότητας, οι οποίες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στις γειτονιές (σε πλατείες, πάρκα, δρόμους, σχολεία, χώρους συνάθροισης κοινού κ.α) Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται πέραν του καθημερινού προγράμματος της υπηρεσίας.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Λαρισαίων αναμένει την παραλαβή νέων απορριμματοφόρων οχημάτων, σαρώθρων και φορτηγών για τις ανάγκες της υπηρεσίας Καθαριότητας. Οι διαδικασίες αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου και σύντομα τα νέα μηχανήματα θα ενταχθούν στον στόλο του Δήμου.

Παράλληλα, έχουμε προχωρήσει στην ουσιαστική ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, με την προμήθεια μέσω αυτόνομων διαγωνισμών, πλυστικών μηχανημάτων καθώς και ηλεκτροκίνητων σκουπών πεζού χειριστή, προυπολογισμού 262.000 ευρώ πάλι από ίδιους πόρους. Οι διαγωνισμού αυτοί βρίσκονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης.

Εν κατακλείδι, η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Απ. Καλογιάννη για την αναβάθμιση και τη βελτίωση και στον τομέα της καθαριότητας είναι συνεχής. Με σχέδιο και σταθερά βήματα, αντιμετωπίζουμε τις συνεχώς αυξημένες ανάγκες και τις αδυναμίες, και βελτιώνουμε τις συνθήκες για τους κατοίκους της πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ