ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΤΑ Η ΡΑΨΑΝΗ

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή υπόγειου δικτύου αγωγών άρδευσης στις θέσεις «Προφήτης Ηλίας», «Πλαϊνή» και «Τουρτούρα» με πηγή υδροληψίας  την πηγή «Σπετσιώτη» στην Κοινότητα Ραψάνης.

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης υπέγραψε τη σύμβαση, με τον ανάδοχο του έργου Κων/νο Μπουλογιάννη, συνολικού προϋπολογισμού με το ΦΠΑ 586.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020.

“Σε μια δύσκολη εποχή για τους Δήμους, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρων και αλλεπάλληλων κρίσεων, συνεχίζουμε να εκτελούμε έργα τα οποία προστατεύουν φυσικούς πόρους και το περιβάλλον και δίνουν δυναμική ανάπτυξης” δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

“Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, υλοποιούμε ένα έργο που σκοπό έχει την βελτίωση της παραγωγής των καλλιεργειών, αλλά και την εξοικονόμηση του αρδευόμενου νερού, μέσω της καλύτερης διαχείρισης και αξιοποίησης του. Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής, οι οποίοι αποτελούν δύναμη ζωής στην ύπαιθρο” προσθέτει ο Δήμαρχος.

Οι αγωγοί που θα κατασκευαστούν θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1.         Τμήμα των αγωγών συνολικού μήκους 4.000 μ. θα κατασκευαστεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2. Σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100

2.         Τμήμα των αγωγών συνολικού μήκους 5.250 μ. θα κατασκευαστεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2 Σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100

3.         Τμήμα των αγωγών συνολικού μήκους 150 μ. θα κατασκευαστεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2 Σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100

Επίσης, στην θέση «Προφήτης Ηλίας» προβλέπεται η κατασκευή μίας ανοιχτής αρδευτικής δεξαμενής από μπετόν, χωρητικότητας 1000 m3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ