Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΙΩΝΙΑ» ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το μήνυμα της Ε. Λιακούλη από το Λιβάδι για τη σημερινή ημέρα 

Στο Λιβάδι του Δήμου Ελασσόνας, προκειμένου να γιορτάσει τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετέβη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε κλίμα κατάνυξης, μαζί με πλήθος πιστών, η Γραμματέας της Κ.Ο., παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα.

Ταυτόχρονα, με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Ευαγγελία Λιακούλη είχε την ευκαιρία να συναντήσει φίλους και να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για όλα όσα τους απασχολούν, ανταλλάσοντας ευχές, σε κοινές στιγμές τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε:
«Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στο όμορφο Λιβάδι της Ελασσόνας, τιμήσαμε σήμερα, την Κοίμηση και Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου, με πλήθος πιστών που διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την Ορθοδοξία.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, μέσα σε έναν κυκεώνα αλλεπάλληλων κρίσεων και ένα πόλεμο στη γειτονιά μας, αλλά και με εξελισσόμενη την πρόσφατη κρίση της Δημοκρατίας μας, καταπάτησης των συνταγματικών μας Ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, την Πίστη και τις παραδόσεις μας, ως ¨πυξίδα¨ αξιών , που θα μας καθοδηγούν, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και την συμπόρευσή του, με πανανθρώπινες αρχές σεβασμού, αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης.

Και σε αυτήν τη σπουδαία ημέρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, καταδεικνύει την εσωτερική μας ανάγκη να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω και κυρίως να έρθουμε σε επικοινωνία με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι τόπος ένωσης, αγάπης και χαράς, με κορυφαίο συμβολισμό τη δυνατότητα του Ανθρώπου να φτάσει στην προσωπική του Θέωση.

Δυστυχώς, η πόλωση και ο διχασμός, το δηλητήριο που και πάλι έριξαν στην πολιτική ζωή του τόπου μας, δημιουργούν την ανάγκη να αγωνιστούμε ακόμη περισσότερο για τις αρχές και αξίες μας, για την ουσία της Πίστης μας, που είναι ο απόλυτος σεβασμός στο συνάνθρωπο.

Ξαναβρίσκοντας τη δύναμη που αντλούμε από την Πρέσβειρα Υπεραγία Θεοτόκο, επιμένουμε στον αγώνα μας, βαθαίνουμε τις ρίζες μας και πορευόμαστε με αξιοπρέπεια και ευλάβεια στην ζωή μας.

Η χώρα μας έχει ένα τεράστιο κεφάλαιο Πολιτισμού, Ιστορίας, Πίστης και Παράδοσης, που καλούμαστε κι εμείς να διαφυλάξουμε, μέσα στους αιώνες ύπαρξης του έθνους μας και συνέχειας των γενεών μας .

Χρόνια πολλά, με ευλογία και δύναμη, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και σε όλους τους συμπολίτες μας που γιορτάζουν .

Η Παναγία μας , να πρεσβεύει για όλους μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ