Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ

Στη Σαμαρίνα Γρεβενών, για μία ακόμη χρονιά, μετέβη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προσκεκλημένη του Δημάρχου Γρεβενών και του Προέδρου της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας, για τις εκδηλώσεις εορτασμού της «ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»..

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν, όπως κάθε χρόνο, με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγιάς, παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών, Βουλευτών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ο παραδοσιακός τρανός χορός «ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ», όπου ντόπιοι και επισκέπτες , γιορτάζουν με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο, τη μεγάλη Εορτή της Παναγιάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συμμετείχε, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε:
«Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στην ξεχωριστή Σαμαρίνα, τιμήσαμε σήμερα, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, με πλήθος πιστών που διατηρούν άρρηκτους δεσμούς με την Ορθοδοξία, αλλά παράλληλα αναβιώσαμε τον «τρανό χορό», τον «Τσιάτσιο», δίνοντας ένα μήνυμα πίστης και αφοσίωσης στην παράδοσή μας και στις ρίζες μας .

Ενώσαμε τα χέρια μας και φτιάξαμε ένα μεγάλο κύκλο, συμβολίζοντας την μεγάλη δύναμη της ένωσης των ανθρώπων και της κοινής πορείας μας.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με αλλεπάλληλες κρίσεις και με εξελισσόμενη δραματικά την πρόσφατη κρίση της Δημοκρατίας μας, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, τις παραδόσεις μας, ως ¨πυξίδα¨ αξιών , που θα μας καθοδηγούν, με τις αναλλοίωτες στο χρόνο και πανανθρώπινες αξίες του σεβασμού και της αναγνώρισης των αγώνων όλων των γενεών.

Στη Σαμαρίνα, ζούμε βιωματικά την παράδοση, γεμίζουμε με συναισθήματα και συγκινήσεις, ταξιδεύουμε μέσα στο χρόνο και συναντάμε μνήμες και ιστορίες του τόπου μας.

Στη Σαμαρίνα, νιώθουμε ότι υπάρχουν θεματοφύλακες του πολιτισμού μας και της ιστορίας μας, γι’αυτό και είναι σπουδαία η συνεύρεσή μας , κάθε χρόνο, σ’αυτή τη μεγάλη γιορτή αναβίωσης εθίμων, αλλά και εγγύησης της συνέχειάς μας

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα. Η Παναγία μας , να πρεσβεύει για όλους μας ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ