ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, στα γραφεία του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους Προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλοχωρίου και Μακρυχωρίου κ. Γιώργο Σαΐτη και κ. Γιάννη Μπούτο αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκε διεξοδική ενημέρωση από τον κ. Σπυρόπουλο, για την πορεία των εκτιμήσεων των πρόσφατων καταστροφών από τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν τις καλλιέργειες του δήμου Τεμπών, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων τόσο της φετινής χρονιάς όσο και των προηγούμενων ετών που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Επίσης, συζητήθηκε για μια ακόμη φορά η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από την περσινή ακαρπία και τονίστηκε ότι ο μόνος τρόπος αποζημίωσης είναι μέσω των ΚΟΕ (ΠΣΕΑ) 2021 – σχετική διαβεβαίωση είχε λάβει προ ημερών ο κ. Μανώλης από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο. Ως προς την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών για την ζημιά λόγω παγετού του έτους 2019, διευκρινίστηκε από τον κ. Σπυρόπουλο, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ δεν υπάρχει τρόπος επιπλέον αποζημίωσης από τα 80,00 €/στρέμμα που έλαβαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Δήμαρχος κ. Μανώλης υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι η συνεργασία με τον Προϊστάμενο, αλλά και τα στελέχη του Υποκατστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας είναι άψογη και συνεχής.

«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο τόσο για την πορεία των εκτιμήσεων ζημιάς από παγετό και χαλαζόπτωση, όσο και για επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του Δήμου μας,

Τα τελευταία χρόνια, παρά την έλλειψη προσωπικού, συνέπεια της κινητικότητας και συνταξιοδοτήσεων, καταβάλλεται μία σημαντική προσπάθεια να αυξηθεί ο βαθμός συνέπειας του ασφαλιστικού φορέα προς τους αγρότες, πόσο μάλλον όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Επίσης, με αφορμή τη συνάντηση, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Σπυρόπουλο, όσο και τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε οι εκτιμήσεις να είναι δίκαιες και οι καταβολές των αποζημιώσεων να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προς όφελος των αγροτών», δήλωσε ο κ. Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ