6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Δημιουργών που κάθε χρόνο διοργανώνει στους Γόννους ο σύλλογος «Φίλοι της Πινακοθήκης Γόννων». Οι φετινές τετραήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 με Καραγκιόζη για μικρά και μεγάλα παιδιά και θα κλείσουν την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 με ένα ολοήμερο αφιέρωμα στην μνήμη του Νίκου Χατζή με τίτλο : «Οι φίλοι … τον φίλο τιμούν!».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :

Πέμπτη 25 Αυγούστου : Παράσταση Καραγκιόζη και έκθεση με φιγούρες, από το θέατρο σκιών του Κωνσταντίνου Καραπόκη. (Πινακοθήκη – 21:00)

Παρασκευή 26 Αυγούστου : «Κοινός Λόγος», αυθεντικές αφηγήσεις ανθρώπων που βίωσαν την Μικρασιατική καταστροφή και κατέγραψε η Έλλη Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι : Γαϊτάνου-Γουγουλιά Φλώρα, Καλαμάρα-Μπέλτσιου Ελένη, Καλπάκη Ελευθερία, Κουρού Βασίλης, Παπαδούλης Κώστας και Τσιρονίκου-Καλογρή Θεοδώρα. Μουσική : Ελευθερία Καλπάκη και Βαγγέλης Τσιαπλές. (Θεατράκι προφήτη Ηλία – 20:00).

Σάββατο 27 Αυγούστου : Έκθεση Εικαστικών, όπου τοπικοί δημιουργοί εκθέτουν τα έργα τους και Συναυλία Έντεχνης και Κλασικής Μουσικής, από τους Αθηνά και Κωνσταντίνο Σιόζιο. (Στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης – 21:00).

Κυριακή 28 Αυγούστου : «Οι φίλοι … τον φίλο τιμούν!»
11:00 π.μ. Ξεκινά το αφιέρωμα στον Νίκο Χατζή. Έτσι στην μεγάλη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων «Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου», θα γίνει προβολή βίντεο του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά που περιλαμβάνει κομμάτια της ιστορίας του Νίκου Χατζή και γενικότερα μιλά για τη ζωή και το έργο του, μέσα από συνεντεύξεις δασκάλων του, φίλων του, συναδέλφων του, δημοσιογράφων, κ.λ.π.

Στις 21:00 το βράδι στην κεντρική πλατεία των Γόννων η βραδιά θα ξεκινήσει με μια όμορφη εισαγωγή με τον Δημήτρη Αποστόλου στο κλαρίνο. Θα ακολουθήσει 15λεπτη προβολή φωτογραφιών και κειμένων για το Νίκο Χατζή που ετοίμασε ο Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.

Θα ακουστούν από τη Μικτή χορωδία Γόννων τρία τραγούδια, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Πόπης Τσόκανου. Την χορωδία συνοδεύουν ο Βαγγέλης Τσιαπλές με το μπουζούκι του και η Μαρίτσα Γκάνιαρη-Τσούμαρη με την κιθάρα της. Θα τραγουδήσουν οι : Ανυφαντή-Μπέλτσιου Μαρία, Γαϊτάνου-Γουγουλιά Φλώρα, Γουγουλιάς Δημήτρης, Δήμου Χρύσα, Δούκα Αθανασία, Ιωαννίδου-Χριστοδούλου Λούλα, Καλαμάρα-Μπέλτσιου Ελένη, Μποντίνου-Σερίφη Φανή, Ντάγιας Στέλιος, Παπαδούλης Κώστας, Παπακανάκη-Πανδρεμμένου Μαίρη, Σιόζιος Δημήτρης, Τζιβή-Ντάγια Βάσω, Τσιβοπούλου Δήμητρα, Τσιρονίκου-Καλογρή Θεοδώρα και Φωτίου-Τσιούρβα Ευαγγελία.

Στη συνέχεια θα ακουστούν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τα παιδιά Σιόζιου Αθηνά και Σιόζιο Κωνσταντίνο.

Το πρώτο μέρος του μουσικού αφιερώματος θα ξεκινήσει με ενορχηστρωτή τον Σταμελόπουλο Στάθη, και τους μουσικούς : Άννα Αγραφιώτη, Χρήστο Κολτσίδα, Κώστα Κουτέ, Μανώλη Ντάλλα και Θανάση Τσούργκανο.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση, διασκευασμένα από τους Βαγγέλη Τσιαπλέ και Πάνο Κράϊα δύο τραγούδια που συνέθεσε ο Νίκος Χατζής. Το πρώτο σε μουσική και στίχους δικούς του με τίτλο «Τα φεγγάρια του Φλεβάρη» και το δεύτερο σε μουσική του Νίκου Χατζή και στίχους της Φλώρας Γουγουλιά με τίτλο «Τα χρόνια της αθωότητας».

Το δεύτερο μέρος του μουσικού αφιερώματος θα ξεκινήσει με ενορχηστρωτή τον Τσιαπλέ Βαγγέλη και τους μουσικούς : Βισβίκη Αντωνία, Γιαννάκη Βασίλη, Κοκκινόπουλο Κώστα, Κολτσίδα Θεοδώρα, Κράϊα Πάνο, Ντάγια Στέλιο, Σαματζή Θέμη, Τσεσμελή Στέλιο και Χατζή Γιάννη.

Την διοργάνωση του 6ο Φεστιβάλ έχει ο Σύλλογος Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ