ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ

Υποστήριξε ο Μ. Χαρακόπουλος στη συνάντηση με τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ κάνοντας λόγο και για κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

«Θεωρώ ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι στις 20 Αυγούστου, η χώρα βγαίνει από την ενισχυμένη επιτήρηση, ανακτά βαθμούς ελευθερίας και έτσι, μπορεί να δώσει για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια αυξήσεις σε συντάξεις! Αυξήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο Βρούτση του 2020, υπολογίζονται ως το άθροισμα της αύξησης του ΑΕΠ, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, δια δύο. Όλα δείχνουν ότι επειδή ακριβώς ο πληθωρισμός, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της εκτίναξης της ενέργειας που συμπαρασύρει τις τιμές σε αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες, έχει ανέβει και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες απ’ ότι είχε προβλεφθεί -της τάξεως του 6%-7%». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του συνδικαλιστικού τους οργάνου στον νομό Λάρισας, κ. Αστέριου Τσούτσα, προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα των συνταξιούχων.

«Προσωπική διαφορά»
Ο Θεσσαλός πολιτικός άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ και οι ομιλητές που έλαβαν τον λόγο σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεών τους από τον «νόμο Κατρούγκαλου» και την εισφορά αλληλεγγύης, και τον κίνδυνο να μην λάβουν αυξήσεις λόγω της «προσωπικής διαφοράς».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι «στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή, θα υπάρχει και η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πλέον για το σύνολο εργαζομένων και συνταξιούχων. Ήταν εκτός οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Επομένως, και οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν υψηλότερες συντάξεις -των χιλίων ευρώ και πάνω- θα έχουν ένα όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης».
Ειδικότερα, σχετικά με την «προσωπική διαφορά», ο κυβερνητικός βουλευτής ζήτησε ένα αναλυτικότερο σημείωμα και δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε «στις στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος με “πρόωρες συντάξεις” και “ρετιρέ” που οδήγησαν στη χρεοκοπία των ταμείων, αλλά και στην “ωρολογιακή βόμβα” που ακούει στο όνομα δημογραφικό». Τέλος, σημείωσε την «θετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τον “ατομικό κουμπάρα” όπου, ανάλογα με τις εισφορές του, κάθε εργαζόμενος θα λαμβάνει την επικουρική του σύνταξη».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com