«ΕΔΩΣΕ» ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ Ο 55ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Εγκλωβισμένος σε αφόρητη πίεση, που του ασκούσαν από τη μία οι τράπεζες, προκειμένου να μη βγάλουν στο σφυρί την περιουσία του, και από την άλλη τοκογλύφος, που του απομυζούσε τα όποια κέρδη κατάφερνε να βγάζει από τη πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα, που ανέπτυσσε, ήταν ο 55χρονος πασίγνωστος επιχειρηματίας από τη Σκιάθο, όταν προχθές έδενε θηλιά γύρω από τον λαιμό του και έθετε άδοξο τέλος στη ζωή του.

Σε ιδιόχειρο σημείωμα, που άφησε δίπλα στον τόπο της αυτοκτονίας στη νέα του βίλα κοντά στην Αγία Ελένη, που ετοιμαζόταν να εκμεταλλευτεί με βραχυχρόνια μίσθωση σε μία ακόμη προσπάθειά του να τα καταφέρει, εξηγούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους λόγους, που «έφυγε» απρόσμενα από την οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε και φρόντιζε, σαν ύστατη «απολογία».

Το περιεχόμενο του σημειώματος αποτελεί αντικείμενο περαιτέρω αστυνομικής προανάκρισης, με την Εισαγγελία Βόλου και το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου να ερευνούν διακριτικά την υπόθεση.

Ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας, που έκανε όλο το νησί να πέσει από τα σύννεφα και τους επαγγελματίες της περιοχής να μη συνειδητοποιούν τον τραγικό χαμό, εξηγούσε πως λόγοι οικονομικής φύσεως τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα και κατεδείκνυε τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης απελπισίας, στην οποία προέβη.

Ο 55χρονος έδειχνε ως ηθικούς αυτουργούς τις τράπεζες, αλλά και τοκογλύφο, τον οποίο φέρεται να κατονόμασε, λέγοντας πως είναι οι υπαίτιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν αν τα στοιχεία που δίνονται γι’ αυτό το πρόσωπο είναι πραγματικά και ο τοκογλύφος υπαρκτό πρόσωπο. Επίσης, ερευνούν ποια ήταν η σχέση που είχε με τον επιχειρηματία.

Το κατονομαζόμενο από τον αυτόχειρα πρόσωπο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ γνωστό στον επιχειρηματικό κόσμο και την τοπική κοινωνία, όπου το περιεχόμενο του ιδιόχειρου σημειώματος έχει διαρρεύσει και συζητείται ευρέως. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για άνδρα, που στο παρελθόν πωλούσε «προστασία» και προκαλεί εντύπωση με τον αδικαιολόγητο πλουτισμό του.

Ο κατονομαζόμενος τοκογλύφος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.

«Πέσαμε από τα σύννεφα»

Φίλος του αυτόχειρα μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δηλώνοντας πως κανένας δεν περίμενε ποτέ πως ο επιχειρηματίας θα απαγχονιζόταν.

Για το πρόσωπο, που κατονομάζεται στο σημείωμα, ανέφερε: «Δεν ήταν κάτι αναμενόμενο αυτό που συνέβη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά του 55χρονου με βάση τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Ηταν πολύ δραστήριος επαγγελματίας και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετακινηθεί από τον κλάδο της εστίασης στον τουρισμό.

Αυτός τον απομυζούσε οικονομικά. Πιεζόταν πάντοτε οικονομικά, όμως έκανε νέα επαγγελματικά βήματα και το τελευταίο χρονικό διάστημα εκμεταλλευόταν ακίνητα με τη βραχυχρόνια μίσθωση. Ετσι εξηγείται πού πήγαιναν όλα τα λεφτά».

Ακόμη, είπε πως στο νησί έτσι έχουν τα πράγματα για πολλούς επαγγελματίες. «Αλλες δουλειές βγαίνουν και βγάζουν γρήγορα μεγάλα κέρδη, άλλες έχουν χασούρα. Υπάρχουν πολλοί, που πιέζονται οικονομικά, όμως δεν σημαίνει κάτι. Ο ίδιος τα κρατούσε όλα μέσα του και προσπαθούσε να τα καταφέρει. Πραγματικά δεν ήταν αναμενόμενο να αυτοκτονήσει», πρόσθεσε.

Ο 55χρονος βρέθηκε κρεμασμένος προχθές το μεσημέρι από ελιά στην εξοχική κατοικία, που ετοιμαζόταν να εκμεταλλευτεί με βραχυχρόνια μίσθωση. Εντοπίστηκε νεκρός από διερχόμενο τουρίστα, που κάλεσε σε βοήθεια την Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Πριν φύγει από το σπίτι του είχε αναφέρει πως θα πήγαινε να κάνει τη φωτογράφιση της βίλας για να την ανεβάσει σε πλατφόρμα και να τη νοικιάσει, αλλά τελικά δυστυχώς τα σχέδιά του ήταν άλλα.

taxydromos.gr – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ