ΚΑΚΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Άσχημα αναμένεται να είναι τα «μαντάτα» που θα προκύψουν από τις σημερινές (20/8) ανακοινώσεις για τις τιμές λιανικής των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από την αγορά, είναι πιθανό η τιμή της κιλοβατώρας να αγγίξει μέχρι και τα 0,80 ευρώ, γεγονός που αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την τσέπη εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τον Αύγουστο, η αρχική τιμή της κιλοβατώρας ορίστηκε μεταξύ των 0,48 – 0,50 ευρώ για να μειωθεί στα 0,33 εύρω έπειτα από αναγκαίες κρατικές παρεμβάσεις.

Ωστόσο, τα δεδομένα για τον επόμενο μήνα προμηνύονται ζοφερά, καθώς οι διεθνείς τιμές στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια παρουσιάζουν σταθερά αυξητικές τάσεις, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τον καθορισμό των αντίστοιχων τιμών στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα ανακοινώνουν τα τιμολόγια που θα ισχύουν τον επόμενο μήνα έως τις 20 του μηνός, δίνοντας περιθώριο στους καταναλωτές για αλλαγή προμηθευτή, μια διαδικασία που πραγματοποιείται δίχως προϋποθέσεις βάσει του ισχύοντος πλαισίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ