ΗΜΕΡΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ο Μ. Χαρακόπουλος για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία 

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα. Είναι ορόσημο για την αλλαγή σελίδας στη χώρα. Έπειτα από μια παρατεταμένη κρίση, κατά την οποία μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ της χώρας, καθώς και οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ περικόπηκαν πολύτιμες δαπάνες για την κοινωνική πολιτική και την εθνική μας άμυνα, ανακτήσαμε επιτέλους την οικονομική αυτονομία αποφάσεων που έχει κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ».

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την έξοδο της ελληνικής οικονομίας, έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «το γεγονός αυτό, το οποίο διανοίγει νέες προοπτικές για το μέλλον και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας, δεν υπήρξε νομοτελειακό. Αντιθέτως, ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών των Ελλήνων πολιτών αλλά και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού και της συστηματικής εργασίας, που τα τελευταία τρία χρόνια εφάρμοσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μακριά από τις ερασιτεχνικές και ανορθολογικές πρακτικές του λαϊκισμού, που μας έφεραν στα πρόθυρα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελήφθησαν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία δημιούργησαν ένα νέο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον. Ανάμεσα στα άλλα, εξοφλήθηκαν πριν τις ορισμένες ημερομηνίες τα δάνεια προς το ΔΝΤ, ενώ καταργήθηκαν και όλοι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί.

Η Ελλάδα πλέον δεν είναι το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης και το “κακό παράδειγμα”. Αντιθέτως, είναι σεβαστή από φίλους και “εχθρούς”. Μπορεί να καταστρώνει μόνη της το μοντέλο της ανάπτυξής της, να ιεραρχεί τις ανάγκες της, για την ενίσχυση των κρίσιμων τομέων της υγείας, της εκπαίδευσης, της αρωγής στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα, αλλά και την θωράκιση της εθνικής άμυνας. Η χώρα μας, ήδη καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στην προσέλκυση επενδύσεων, μεταξύ άλλων και από παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς, ενώ ο τουρισμός φαίνεται να επανέρχεται ή και να ξεπερνά τα επίπεδα της προ πανδημίας εποχής. Η ανεργία μειώνεται σταθερά, και επιπλέον, έχουμε την “πολυτέλεια” να μειώνουμε μια σειρά από φόρους που “φρέναραν” την ανάπτυξη και δημιουργούσαν αρνητικές συνθήκες για τα νοικοκυριά.

Με πνεύμα εθνικής ενότητας, αφήνοντας στην λήθη τις καταστρεπτικές διχαστικές πρακτικές της δεκαετίας του 2010, μπορούμε να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα, να κερδίσουμε ακόμη δυσκολότερα στοιχήματα, σε έναν κόσμο γεμάτο κρίσιμες προκλήσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ