ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Κείμενο αναγνώστη του paidis.com, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας

Οταν διάβασα χθες την ανακοίνωση της ηθοποιού Αννας Βαγενά σύμφωνα με την οποία από όλους τους δήμους του νομού μόνο ο δήμος Τυρνάβου επέδειξε αδιαφορία να δεχθεί την προσφορά της και να φιλοξενήσει την παράσταση “Αγγέλα Παπάζογλου” που αναφέρεται στην καταστροφή της Σμύρνης και μεταφέρει βιώματα και γεγονότα εκείνης της περιόδου μέσω μαρτυριών ανθρώπων που τα έζησαν και μάλιστα φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή και τον ξεριζωμό, δεν πίστευαν σε αυτό που διάβαζα.

Ομως με μία πιο ψύχραιμη ματιά κατάλαβα ότι τελικά δεν ήταν η συγκεκριμένη παράσταση που δεν κέντρισε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής ώστε να δεχθεί την προσφορά της γνωστής και καταξιωμένης ηθοποιού, αλλά κάτι βαθύτερο αφού 3 χρόνια τώρα με την παρούσα δημοτική αρχή δεν είδαμε ούτε ένα πολιτιστικό δρώμενο σε όλο το δήμο να διοργανώνεται με πρωτοβουλία της.

Και δεν ισχύει η δικαιολογία του κορωνοϊού, αφού στους γύρω δήμους από τον μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο παρατηρούμε πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις με εμπνευστή και διοργανωτή τον εκάστοτε δήμο.

Μόνο στο δήμο Τυρνάβου, όπως και στην περίπτωση της παράστασης το απόλυτο μηδέν, γεγονός που αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού δεν έχουν στις προτεραιότητές τους την προαγωγή του πολιτισμού στον τόπο μας.

Και φυσικά θα πει κανείς και να θέλουν δεν μπορούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις αφού άφησαν και ρήμαξαν όλοι οι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις όπως το ανοικτό θέατρο στον Τύρναβο, ο χώρος της γιορτής κρασιού στον Αμπελώνα κ.λπ.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως δικαιολογία. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να στήσουν εξέδρες και καρέκλες σε πλατείες, να εκμεταλλευτούν γήπεδα, αύλειους χώρους σχολείων κ.α.

Αλλά για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρχει διάθεση, μεράκι και πάνω από όλα να είναι ο πολιτισμός προτεραιότητα.

Αναγνώστης του paidis.com που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο για να δει συναυλίες στη Γιορτή Κρασιού και φυσικά σβήνει τη δίψα για πολιτισμό στους γύρω δήμους που ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί παρέχοντας απλόχερα και δωρεάν πάσης φύσης εκδηλώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ