ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

 Εκ νέου συνεργασία του Χρ. Κέλλα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη

«Συνεργασία εκ νέου με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της εξαγωγής των μήλων της Αγιάς στην Αίγυπτο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε συνέχεια των επαφών, που είχαν το προηγούμενο διάστημα, για τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς, επικοινώνησαν ξανά, σήμερα, με τον κ. Φραγκογιάννη να ενημερώνει τον κ. Κέλλα για τον συντονισμό των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων. Ειδικότερα, ο υφυπουργός ανέφερε πως προγραμματίζει άμεσα τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, τον υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, για να συζητηθούν οι κυβερνητικές ενέργειες για τη διευκόλυνση των εξαγωγών των ελληνικών μήλων.

Ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι θα εστιάσει στο περιεχόμενο των υπομνημάτων με τα αιτήματα, που απέστειλαν, έπειτα από μεσολάβηση του Χρήστου Κέλλα, στο υπουργείο Εξωτερικών, οι πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών, «Ο Κίσσαβος», Γιώργος Ζέικος, και, «Ορεινά Κισσάβου», Αντώνης Τσιάρας. Επίσης, σημείωσε πως θα επικοινωνήσει με την ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες σύναψης διακρατικής συμφωνίας για τη διοχέτευση των μήλων της Αγιάς στην αιγυπτιακή αγορά.

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε, από πλευράς του, πως τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών πρέπει να βρουν τρόπο παράκαμψης των εμποδίων, που υφίστανται στην Αίγυπτο, λόγω της εποπτείας της από το ΔΝΤ και της επιβολής capital controls. Ως γνωστόν, με το νέο καθεστώς, επιτρέπεται στη συγκεκριμένη χώρα η εισαγωγή ευπαθών προϊόντων σε κοντέινερ με τιμολόγιο έως 1600€. Σημείωσε, δε, ξανά, όπως είχε υπογραμμίσει και στον κ. Γεωργαντά, πως το εν λόγω ποσό δεν ανταποκρίνεται ούτε στα στοιχειώδη έξοδα μεταφοράς, με αποτέλεσμα οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Φραγκογιάννη για την άμεση ανταπόκριση, προσθέτοντας πως, συνεπεία της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους παραγωγής, ο αγροτικός κόσμος διανύει μία δύσκολη περίοδο και είναι απαραίτητη η διαρκής παρουσία της πολιτείας στο πλευρό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ