ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος

Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο έργο, για το οποίο είναι πολύ σημαντικό να γνωστοποιηθούν οι δύο διαστάσεις σχεδιασμού και ανάπτυξής του, ο ανθρώπινος παράγοντας και η τεχνική εκπαιδευτική του υπόσταση.

Σχετικά με το πρώτο τα βασικά συστατικά του υπήρξαν το όραμα μια διοίκησης πιστό στην ευημερία των πολιτών και μια ομάδα «δημοσίων υπαλλήλων» που δούλεψε ακάματα από την πρώτη μέρα πρόσληψης κάνοντας πραγματικότητα το εν λόγω έργο.

Η Δημοτική Αρχή ενισχύοντας την κοινωνική της πολιτική και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση για τη δημιουργία των δυο νέων βρεφικών τμημάτων σε Τύρναβο και Αμπελώνα, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικογένεια στην τοπική κοινωνία. Η ομάδα εργασίας (διοικητικό, τεχνικό προσωπικό του Δήμου, αμαξοστάσιο και νεοπροσληφθέν προσωπικό) για τη δημιουργία των παιδικών σταθμών επέδειξαν από την πρώτη στιγμή της πρόσληψης τους απαράμιλλη αφοσίωση και εργατικότητα αλλά και πειθαρχία στο συντονισμό της ομάδας.

Η εμπιστοσύνη στο δυναμικό της ομάδας χτίστηκε με υπομονή και αγάπη για την εκπλήρωση του κοινού στόχου.

Μετά την αξιολόγηση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δομών και την αναλυτική καταγραφή των αδυναμιών αλλά και των δυνατών σημείων τους, το νέο έργο έχει τα εξής χαρακτηριστικά σχετικά με το κτήριο του και την εκπαιδευτική του μεθοδολογία. Οι δομές που δημιουργήθηκαν (στο παλιό κτήριο της Φιλαρμονικής) βασίζονται αποκλειστικά στο ισχύον νομικό πλαίσιο και στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών με όλους τους απαραίτητους οργανωμένους και καλαίσθητους χώρους.

Αποτελούν πρότυπο ασφάλειας, με υψηλή αισθητική και μεγάλες δυνατότητες για παιχνίδι και μάθηση.

Η σύγχρονη εκπαιδευτική μεθοδολογία απαιτεί τον συγκερασμό τεχνικών προϋποθέσεων τόσο σε κτηριακό επίπεδο όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικό προκειμένου να επιτευχθούν οι προαναφερόμενοι στόχοι. Με χαρά περιμένουμε το Σεπτέμβριο να ανοίξουν οι πόρτες των παιδικών Σταθμών του Δήμου Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ