ΆΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη σχολική χρονιά ξεκινά σε μια εβδομάδα τόσο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν το έργο τους.

Η ανησυχία γίνεται πιο έντονη στο συνόλου της
εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας των αντιφατικών μηνυμάτων που εκπέμπουν τόσο οι ειδικοί όσο και η κυβέρνηση σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς, το διάστημα του καλοκαιριού που τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος , ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια

Επίσης δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος για την δημιουργία των υποδομών για τη λειτουργία του Ολοήμερου διευρυμένου ωραρίου.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα, έχουμε κάνει σαφές ότι επιθυμούμε τα σχολεία μας να παραμένουν ανοιχτά, αφού αποτελούν τον φυσικό χώρο ανάπτυξης της γνώσης, της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής ανάπτυξης για τους μαθητές μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 . Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν κενές αίθουσες διδασκαλίας εξαιτίας του Νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020)

Άμεση επαναφορά του υπεύθυνου για το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και σύσταση οργανικών θέσεων ολοήμερου σε κάθε Νηπιαγωγείο ανεξάρτητα από την οργανικότητα

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Διπλασιασμό της επιχορήγησης προς τους Δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών

Παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού με υψηλό δείκτη προστασίας(π.χ. μάσκες) δωρεάν.

Δωρεάν τεστ (rapid και μοριακά)για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προσλήψεις νοσηλευτών και εφαρμογή προληπτικής ιατρικής(ιατρικές εξετάσεις) στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας δωρεάν για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού .

Σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη, με όλες τις αναγκαίες υποδομές και εξοπλισμό. Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι (στατική επάρκεια – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης κλπ) και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ