ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε εκ νέου η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με Επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για το ζήτημα που αφορά τις εξελίξεις με τον «Πύργο Χαροκόπου» .

Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν ο Επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Τον Ιούλιο του 2020 η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΠΡΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» κατέθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα του «Πύργου Χαροκόπου» στη Γιάννουλη.

Η ερώτησή μας είχε ως εξής: «Ο «Πύργος Χαροκόπου» αποτελεί ένα ιστορικό μνημείο για τη Λάρισα και συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, που κατοίκησε τον πύργο ως σύζυγος Παναγή Χαροκόπου. Παράλληλα είναι και ένα απαράμιλλης ομορφιάς αρχιτεκτονικό μνημείο τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό του, που σπάνια συναντά κανείς στον ελλαδικό χώρο.

Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα φορείς και πολίτες της Λάρισας ,άρχισαν να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση ανάδειξης και αξιοποίησης αυτού του σπουδαίου για τη δημοτική ενότητα Γιάννουλης, αλλά και τη Λάρισα , μνημείου.

Ερωτάται ο Δήμος Λαρισαίων: Έχει ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή με το ζήτημα αυτό, και αν ναι, ποιες ενέργειες έχει πράξει ή προγραμματίσει ώστε να συμβάλλει και ο Δήμος Λαρισαίων στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του μνημείου;»

Απαντώντας στην ερώτησή μας δεσμευτήκατε κ.Δήμαρχε ότι θα προχωρούσατε σε επαφές με τους ιδιοκτήτες και θα εξετάζατε τις δυνατότητας ένταξης του μνημείου σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Εντούτοις μαθαίνουμε ότι πλέον επίκειται πλειστηριασμός του ακινήτου.

Ενόψει των παραπάνω ερωτάστε, και από την Παράταξή μας, ποιες είναι οι ενέργειες που κάνατε μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και αν προτίθεστε να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες ενόψει των εξελίξεων που υπάρχουν.».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ