ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΥΡΓΟ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ: ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ , ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ

Η βουλευτής πραγματοποίησε επισκέψεις στην Τράπεζα Πειραιώς και στο Δήμαρχο Λαρισαίων

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λαρισαίων κ Απόστολο Καλογιάννη και τον Διευθυντή της Τράπεζα Πειραιώς Λάρισας κ Αργύρη Μπαντίκο, σχετικά με τον αιφνιδιαστικό πλειστηριασμό του ‘Πύργου Χαροκόπου’ που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Λάρισα, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία δημοσιοποίησε χθες ότι επίκειται πλειστηριασμός του μνημείου, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη, στη σχετική δήλωσή της, επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα, επισκέφτηκα καταρχήν την Τράπεζα Πειραιώς Λάρισας και μίλησα με τον Διευθυντή κ. Μπαντίκο, προκειμένου να ενημερωθώ υπεύθυνα για το θέμα του πλειστηριασμού του ‘Πύργου Χαροκόπου’, μία είδηση που έπεσε σαν ‘κεραυνός εν αιθρία’ και έχει προκαλέσει πολλαπλές και αλυσιδωτές αντιδράσεις στην πόλη μας.

Πληροφορήθηκα, λοιπόν, ότι πράγματι θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός, ο οποίος επισπεύδεται από την Τράπεζα Πειραιώς, στις 28 Σεπτεμβρίου, με τίμημα 561.000 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει πληθώρα αγοραστών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής, καμία παρέμβαση νομικού χαρακτήρα από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, με αποτέλεσμα να πιθανολογείται σχεδόν βέβαιος ο πλειστηριασμός του ακινήτου, αν δεν υπάρξει γεγονός ικανό να αναχαιτίσει την δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη.

Επίσης, σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία εξωδικαστική πρόταση ή ενέργεια, προκειμένου να σταματήσει ο πλειστηριασμός.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκα τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ Καλογιάννη, για να συζητήσω μαζί του το θέμα εκτενώς, να μεταφέρω και λάβω κάθε σχετική πληροφόρηση για το ζήτημα, καθώς και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις για το θέμα.

Εξέφρασα στον Δήμαρχο την άποψή μου ότι παντοιοτρόπως το μνημείο πρέπει να μείνει στην πόλη και με χαρά μου διαπίστωσα ότι και ο δήμος αυτή την ίδια άποψη .

Πρότεινα στον κ. Δήμαρχο να πραγματοποιήσουμε το Σάββατο το πρωί κοινή σύσκεψη όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα, να κληθούν οι βουλευτές του νομού μας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, το ΤΕΕ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, τα Επιμελητήρια, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, οι ιδιοκτήτες και διευθυντές των Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής μας, καθώς και οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται γύρω από το θέμα όπως οι Φίλοι Πύργου Χαροκόπου, το κοινωνικό δίκτυο #Κανείς Μόνος και άλλοι.

Όπως είναι φανερό, αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στο ‘και πέντε’. Οι επανειλημμένες προσπάθειες ευαισθητοποίησης των αρμοδίων, για να μην καταρρεύσει ο ‘Πύργος Χαροκόπου’, απέβησαν άκαρπες, και για το λόγο αυτό, εξαιτίας ενός υψηλού επιχειρηματικού δανεισμού, ερχόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με αυτή την θλιβερή κατάληξη.

Τώρα δεν μένει άλλος δρόμος, παρά η άμεση και ισχυρή παρέμβαση όλων των φορέων της Λάρισας, γιατί το εμβληματικό μνημείο του ‘Πύργου Χαροκόπου’ σηματοδοτεί αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά και ιστορικά τόσο το νομό μας όσο και όλη την επικράτεια. Όλοι πρέπει να ‘βγούμε μπροστά’, να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού την παρέμβασή του στην επισπεύδουσα και να διαπραγματευθούμε με την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να αγοραστεί ο ‘Πύργος’ για την πόλη μας.

Αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, και πρέπει να επιτευχθεί ΤΩΡΑ.
Είναι χρέος μας απέναντι στον Τόπο μας και στις επόμενες γενιές.

Είναι χρέος σε όσους πάσχισαν να μείνουν τα μνημεία μας ζωντανά.

Είναι χρέος στη Μελίνα, που έζησε μέσα στον Πύργο Χαροκόπου και έγινε φωτεινό κομμάτι της ιστορίας του, ενώ είναι βέβαιο ότι αν τώρα ζούσε, αυτό που συμβαίνει δεν θα το επέτρεπε ποτέ ! »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ