ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΟΥ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον ξαφνικό όσο και τραγικό θάνατο της πρωτοετούς Δοκίμου

Στο «φως» έρχονται σιγά – σιγά οι λεπτομέρειες που προηγήθηκαν του αιφνίδιου θανάτου της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου από τη Λάρισα. Στο «μικροσκόπιο» όσων ερευνούν τον θάνατο της πρωτοετούς της σχολής ναυτικών δοκίμων, μπαίνει το τριήμερο 18 με 21 Αυγούστου, όταν το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο βρίσκονταν η Θάλεια στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού του ταξιδιού έδεσε στην Τυνησία.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ερευνά διεξοδικά αν κατά τη διάρκεια εξόδου από το πλοίο τις ημέρες εκείνες, η 19χρονη κατανάλωσε κάτι που μπορεί να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Άλλωστε στα πληρώματα των πλοίων, ιδιαίτερα σε μη ευρωπαϊκές χώρες, δίνονται οδηγίες ώστε ακόμα και τα δόντιια τους να τα πλένουν με εμφιαλωμένο νερό.

Η 19χρονη Θάλεια είχε μάλιστα περάσει κορονοϊό εν πλω στο πλοίο «Προμηθέας» είχε όμως αναρρώσει. Ενδέχεται παρόλα αυτά ο οργανισμός της να ήταν εξουθενωμένος από τον κορονοϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε βαρύτερη νόσηση απ’ ό,τι προβλέπονταν. Η Ναυτική Δόκιμος με την αναχώρηση του πλοίου από την Τυνησία, εμφάνισε υψηλό πυρετό και το απόγευμα της 23ης Αυγούστου το πλοίο κατέπλευσε στη Νάπολη της Ιταλίας – εκτός προγράμματος – ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το πρωί της 24ης Αυγούστου η κατάσταση της Δοκίμου επιδεινώθηκε με τη διάγνωση να κάνει λόγο για σηψαιμία και κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να εξακριβωθούν από την νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνουν από Ιταλούς ιατροδικαστές καθώς ο θάνατός της έλαβε χώρα επί ιταλικού εδάφους.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ