ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΑΧ «ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ» ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ενθουσιάστηκαν οι Αυστραλοί από τα μοναδικά προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου

Μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα το Μοσχάτο Μάυρο Τυρνάβου και Συράχ – Ποικιλιακοί οίνοι πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση Ποικιλιακών Οίνων στην Αυστραλία» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, με δικαιούχο τον αγροτικό οινοποιητικό συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Ένα roadshow γεμάτο wine tasting events, masterclasses και B2B συναντήσεις, κατάφερε να εισάγει το καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες του κλάδου στις μοναδικές γεύσεις και τα αρώματα των ποικιλιακών οίνων Μοσχάτο Μάυρο Τυρνάβου και Syrah από την Ελλάδα.

Την παρουσίαση των οίνων ανέλαβαν οι αναγνωρισμένες sommelier Angie Giannakoudakis και Tanya Hanouch, που ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τις προδιαγραφές παραγωγής, αλλά και τη μακραίωνη παράδοση της Ελλάδας στην αμπελουργία και την οινοποίηση.

Παράλληλα, καταξιωμένοι σεφ ανέλαβαν το pairing των κρασιών με σύγχρονες και παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες, οι οποίες ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των Ποικιλιακών Οίνων.

Από την πλευρά των οινοποιών, ο διευθυντής του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Σίκαλος Ευάγγελος, και η  κα. Παναγιώτου Αναστασία ταξίδεψαν στην Αυστραλία και παρουσίασαν σημαντικές πτυχές της καλλιέργειας των ποικιλιακών οίνων Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και Syrah, τονίζοντας παράλληλα την αυθεντικότητα της γεύσης τους.

Το φετινό διά ζώσης roadshow στέφθηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από τους οινόφιλους της Αυστραλίας, μιας χώρας όπου το ελληνικό στοιχείο ζει, δημιουργεί και μεγαλουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες!

Το πρόγραμμα προώθησης «Προώθηση Ποικιλιακών οίνων στην Αυστραλία» που υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την περίοδο 2020 – 2023 με εκτελεστικό οργανισμό τη NOVACERT ΕΠΕ,  βρίσκεται στο δεύτερο έτος υλοποίησης του και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών με δραστηριότητές όπως η διαφήμιση στο διαδίκτυο, η παραγωγή προωθητικού υλικού, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις και η μελέτη αγοράς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ