ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ

Η τοποθέτηση του Χρ. Κέλλα στη Βουλή 

«Ο πρωθυπουργός έριξε άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, η οποία εργαλειοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που πασχίζουν να ανακάμψουν δημοσκοπικά, καθώς εισερχόμαστε στην τελευταία κοινοβουλευτική σύνοδο πριν τις εθνικές εκλογές.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από την Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας, μετά το πέρας της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, προσθέτοντας:

«Ως παράταξη κι ως κυβέρνηση, έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και αναγνωρίζουμε το έργο της ΕΥΠ, όπως κι όλων των κρατικών δομών που συνθέτουν το πλέγμα της εθνικής μας ασφάλειας.

Περιπτώσεις σαν αυτές του κ. Ανδρουλάκη, παρότι επρόκειτο για μία νόμιμη επισύνδεση, με την έγκριση εισαγγελέα, θα έπρεπε να φιλτράρονται, ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, που πλήττουν το κύρος της Υπηρεσίας Πληροφοριών και γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Τα μέτρα, που έλαβε ο πρωθυπουργός, τα οποία περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενισχύουν τον έλεγχο της ΕΥΠ μέσω της ακρόασης του διοικητή της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και της επαναφοράς της έγκρισης παρακολουθήσεων με δεύτερη εισαγγελική υπογραφή, την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

Η κυβέρνησή μας προάγει την καλύτερη λειτουργία της ΕΥΠ, εισάγοντας στον δημόσιο διάλογο τις ακόλουθες προτεραιότητες:

  • Ενίσχυση της λογοδοσίας της Υπηρεσίας μέσω της σταθερής εποπτείας της απ’ τη Βουλή.
  • Αναβάθμιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
  • Δικαστική “θωράκιση” των νόμιμων επισυνδέσεων.
  • Ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της Υπηρεσίας.

Η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των θεσμών αποτελούν προτεραιότητες κάθε σύγχρονης κυβέρνησης. Προχωρούμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας δυσλειτουργίες και παθογένειες, με γνώμονα την ποιότητα της δημοκρατίας και την ενίσχυση της εθνικής μας ασφάλειας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ