ΠΥΡΓΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ: ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών, εκπροσώπων της εκκλησίας, της περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας τη Γιάννουλης και του συνόλου των παρατάξεων του δ.σ. του δήμου Λαρισαίων συγκάλεσε σήμερα ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης σε μία ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ο εμβληματικός πύργος Χαροκόπου από τον πλειστηριασμό.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ώστε να αναστείλει τον πλειστηριασμό λόγω χρεών του ιδιώτη στον οποίο ανήκει ο πύργος και στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε μία επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί τον διοικητή της Τράπεζας με τον οποίοι όπως αναφέρθηκε έκλεισε ήδη ραντεβού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης.

Εκείνο που επίσης αναδείχθηκε στη σημερινή σύσκεψη είναι η διάθεση του δήμου να αγοράσει το συγκεκριμένο διατηρητέο κτίριο ώστε όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης να συμπληρωθούν οι πολιτιστικές υποδομές του δήμου.

Για να γίνει όμως η αγορά θα πρέπει να δοθεί χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού στο δήμο Λαρισαίων. Μάλιστα τονίστηκε ότι και στο παρελθόν είχαν ασκηθεί πιέσεις οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθεί εκ νέου συνάντηση με την υπουργό κ. Μενδώνη ώστε να αναλυθούν εκτενώς τα νέα δεδομένα και να ζητηθεί επιτακτικά χρηματοδότηση για την αγορά του ακινήτου.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Στ. Μπίζιου, Β. Κόκκαλης, Αννα Βαγενά, Ευ. Λιακούλη και Γ. Λαμπρούλης που στήριξαν τα δύο αιτήματα που υιοθέτησε η σημερινή σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Πινακάς και σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ