ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανησυχία προκαλεί στην ιατρική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία του δήμου Τυρνάβου η είδηση της ύπαρξης ενός διαπιστωμένου κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου σε κάτοικο του δήμου ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com.

Εν τω μεταξύ την πραγματική εικόνα για τα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου θα τη δώσει η αυριανή έκθεση του ΕΟΔΥ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει 87 συνολικά κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων 52 με εκδηλώσεις από το Κεντρικό νευρικό Σύστημα και 35 χωρίς εκδηλώσεις και 5 θανάτους σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με τα κρούσματα στο νομό Λάρισας είχαμε ένα κρούσμα στο δήμο Τεμπών και ένα στο δήμο Λαρισαίων με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ και 2 στο δήμο Λαρισαίων χωρίς εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ