ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς οι οποίοι όπως αποφασίστηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσαν η ΕΟΑΣΝ Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής θα βγάλουν αύριο Τετάρτη ημέρα έναρξης της γιορτής μήλου τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Τη χθεσινή σύσκεψη απασχόλησε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα μήλα ποικιλίας GALA τα οποία έχουν παραδοθεί με ανοιχτές ή πολύ χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής αλλά και τις ζημιές που έχει πάθει η παραγωγή από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Οπως τονίστηκε το αυξημένο κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό και διατηρείται εκεί ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές σε όλα τα προϊόντα που έχουν παραχθεί ως τώρα είναι απογοητευτικές οδηγούν τους αγρότες στο να μην μπορούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια και να ξεκληριστούν.

Η ανάγκη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για άμεση οικονομική στήριξη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών αλλά και η ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που διεκδικεί το αγροτικό κίνημα είναι μονόδρομος και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη καλούν τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή, την Τετάρτη.
“Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει αν δεν παλέψουμε οι ίδιοι και όλοι μαζί για την ζωή μας. Να πιστέψουμε στην δύναμη της οργάνωσης και των αγώνων μας που τόσες φορές μα έχει επιτρέψει να αποσπάμε λύσεις και κατακτήσεις και γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Αγιά σε πολλές περιπτώσεις”, σημειώνουν οι αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ