ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αδιανόητες απόψεις και μάλιστα στον τηλεοπτικό αέρα εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα των αμβλώσεων. Συγκεκριμένα αφού ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με αυτό το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών εξέφρασε την άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό, εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το θέμα των αμβλώσεων.

Μάλιστα δε δίστασε να πει ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση! «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει βιασμός.

Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε». «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» συνέχισε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «σύλληψη χωρίς συναίνεση δεν υπάρχει»

Σκοταδιστικές απόψεις και για τις αμβλώσεις

Πάντως, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αρχικά μίλησε για το θέμα των αμβλώσεων με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά αυτών.

Και εκεί ο Μητροπολίτης εξέφρασε σκοταδιστικές απόψεις καθώς ανέφερε πως είναι έγκλημα ενώ ακόμα σε προβλήματα υγείας η Εκκλησία πρέπει να αποφασίζει για την υγεία του παιδιού.

Συγκεκριμένα είπε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού». «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», είπε συγκεκριμένα.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμη, ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, αφήνοντας ωστόσο ένα «παράθυρο» για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ