ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Χθες Τετάρτη, τελευταία μέρα του Αυγούστου και του Καλοκαιριού, οι κάτοικοι του Πυργετού, καθώς και των γύρω περιοχών, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών και να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο και ιδιαίτερο θέαμα, γεμάτο μουσική και χορό. Μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και πάλι φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών – ΔΟΠΑΠΕΠ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού με το χορευτικό του τμήμα, καθώς και χορευτικές ομάδες από την Πολωνία ( Skowroski) και την Χιλή ( Conjunto Continental Tonariki), μας παρουσίασαν ήθη και έθιμα των χωρών τους, από τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς τους.

Το υπέροχο αυτό θέαμα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαΐνας, ο κ. Μιχάλης Μάγκας-τοπικό μέλος της Κοινότητας Πυργετού, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πυργετού κ. Νικόλαος Χατζάρας, ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευσταθίου, προέδροι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Τεμπών σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Απόψε εδώ στον όμορφο Πυργετό φιλοξενούμε ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα με αποστολές από την Πολωνία και την Χιλή. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που δίνουν σε όλους μας τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ήθη, έθιμα, μουσικές και χορευτικές κουλτούρες άλλων χωρών.

Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον χορό και γενικά με τον πολιτισμό, καθώς και την ψυχή όλης αυτής της διοργάνωσης τον χοροδιδάσκαλο κ. Σωτήρη Καραβασίλη. Τέλος, να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές όλης αυτής της προσπάθειας, καθώς και όλους εσάς που είστε εδώ απόψε και με την παρουσία σας δίνετε δύναμη και κουράγιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού να συνεχίσει να προσφέρει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ