ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ: ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ 60 ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΛΟΓΩ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κτηνοτρόφος Β. Γκ. στη Ροδιά ο οποίος νωρίς το πρωί σήμερα πηγαίνοντας στη μονάδα του βρήκε νεκρά πιθανότατα από δάγκωμα λύκου ή άλλου σαρκοφάγου ζώου τουλάχιστον 60 πρόβατα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε ο Γολγοθάς για τον άτυχο κτηνοτρόφο αφού όπως του εξήγησαν δεν μπορεί να απομακρύνει τα ζώα από τη μονάδα αφού είναι Σάββατο και ο ΕΛΓΑ δεν λειτουργεί ώστε να έλθει κάποιος ελεγκτής για να διαπιστώσει τη ζημιά και να μπορέσει να αποζημιωθεί.

Δικαιολογημένα ο κτηνοτρόφος αναρωτιέται τί θα κάνει με τα νεκρά ζώα, τα οποία άρχισαν ήδη να μυρίζουν και σύμφωνα με τη γραφειοκρατία των υπηρεσιών θα πρέπει να παραμείνουν στη μονάδα μέχρι και τη Δευτέρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχει κάποια μέριμνα για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις. Τί θα κάνω με τα νεκρά ζώα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πέραν της δυσωδίας, τα κουφάρια θα γίνουν πόλος έλξης για τα σαρκοφάγα της περιοχής που μπορούν να εισβάλουν και πάλι και να μου προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά και στα άλλα πρόβατα”, σημειώνει αγανακτισμένος ο κτηνοτρόφος.

Σε επικοινωνία του paidis.com με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Σπ. Σπυρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι κάνει ότι είναι δυνατό να βρεθεί κάποιος ελεγκτής για να επισκεφθεί τη μονάδα ώστε να κάνει έκθεση για τα νεκρά ζώα, αν και διευκρίνισε ότι είναι Σαββατοκύριακο και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος υπάλληλος του οργανισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ