Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Ο Χρ. Κέλλας στο 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Η Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήταν ένα όραμα, για το οποίο αγωνιστήκαν πολλοί, πέρα από πολιτικά κόμματα, με πρωτεργάτη τον Γιώργο Σουφλιά, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στο να καταστεί η Λάρισα έδρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σήμερα, είναι ένα από τα καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα διεθνώς, ενώ η Ιατρική Σχολή είναι από τις πιο γνωστές παγκοσμίως και αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες ιατρούς και φοιτητές.»

Τα ανωτέρω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, χαιρετίζοντας το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διεξάγεται στη Βιόπολη της Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε την τριακονταετή πορεία του Τμήματος Ιατρικής, εγκωμιάζοντας τη συνεισφορά του στην έρευνα και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ιατρικού κλάδου στη χώρα καθώς και τη συνολική προσφορά του στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας:

«Όταν ξεκίνησαν οι διεργασίες σύστασης της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα, υπήρξαν πολλές αντιξοότητες και αντιδράσεις. Η προσπάθεια, όμως, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τα επιτεύγματα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ωφέλησαν τα μέγιστα την ιατρική επιστήμη και συνέβαλαν στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Ο Χρήστος Κέλλας συνεχάρη όσους έχουν συνεισφέρει στη λειτουργία και ανάπτυξη του Τμήματος Ιατρικής, κάνοντας ονομαστικές αναφορές στους παριστάμενους συναδέλφους του, όπως στον συντοπίτη μας και καθηγητή του στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, Χρήστο Κίττα, στους συμφοιτητές του, καθηγητές Θεόφιλο Καραχάλιο, Κώστα Γουργουλιάνη, Γιώργο Βασιλόπουλο και Νώντα Ζακυνθινό.

Ο Λαρισαίος ιατρός, ευχόμενος «καλή επιτυχία» στον νέο πρόεδρο του Τμήματος, Θεόφιλο Καραχάλιο, και στους προέδρους της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, καθηγητές Αθανάσιο Γιαννούκα και Ιωάννη Τσούγκο, εξέφρασε την εκτίμηση πως το Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο θα καταστεί θεσμός για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ