Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε μήνυμά της για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Λάρισας από τον Οθωμανικό ζυγό, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν.Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει :

«Συμπληρώνονται 141 χρόνια, από εκείνη την Κυριακή του 1881, που υψώθηκε από τους κατοίκους της Λάρισας παντού η Γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία , σε κάθε γωνιά της πόλης, σε σπίτια , δρόμους και μαγαζιά…

Μια μέρα ορόσημο για την πόλη της Λάρισας αφού μετά από μακροχρόνιες διπλωματικές διαβουλεύσεις η Λάρισα ενσωματώθηκε επίσημα στο Ελληνικό κράτος, αποτινάσσοντας τον τουρκικό ζυγό που καταδυνάστευε τον Θεσσαλικό κάμπο, 60 χρόνια μετά από την ηρωική έναρξη της Επαναστάσεως του 1821. Ήταν το επιστέγασμα πολλών ηρωικών προσπαθειών αφού οι Θεσσαλοί, ανέκαθεν αγωνίζονταν και μετείχαν σε όλα τα επαναστατικά κινήματα κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής υποδούλωσης.

Μια τέτοια απελευθερωτική ημέρα, εκφράζουμε καταρχήν το σεβασμό μας στον ιερό αγώνα των προγόνων μας και κρατάμε μέσα μας πολύτιμες τις αξίες και τα ιδεώδη τους, που έγιναν πράξη με τη θυσία ακόμη και της ζωής τους, για την ελευθερία της Θεσσαλικής γης.

Σήμερα, ξυπνούν ζωντανές μνήμες ένδοξης Εθνικής Παλιγγενεσίας του Τόπου μας που με κινητήριο ¨όχημα¨ την ενότητα και την ομοψυχία , τους αγώνες των προγόνων και των παππούδων μας, πορευόμαστε προς το μέλλον με δύναμη και αποφασιστικότητα προκειμένου πάντα να διαφυλάττουμε την Αυτοδυναμία και την Εθνική μας Κυριαρχία από κάθε κακόβουλο διεκδικητή.

Η μνήμη της μέρας αυτής, είναι η μεγάλη παρακαταθήκη και το ιερό κειμήλιο όλων μας, αλλά και το χρέος να μείνουμε μονιασμένοι και ασυμβίβαστοι, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μας , συλλογικοί και ανιδιοτελείς, με γνώμονα την κοινή ιδέα της αφοσίωσης στην πατρίδα και στα ιδανικά της.

Στο περιθώριο της Ιστορίας, έχουμε χρέος να βάλουμε οριστικά, όλους όσοι κουρελιάζουν τη Δημοκρατία μας, υπονομεύουν τους θεσμούς, δηλητηριάζουν τη χώρα και διχάζουν τους πολίτες .

Είναι καθήκον κάθε απογόνου, έναντι της υπέρτατης θυσίας κάθε προγόνου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ