Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους καλωσορίζουμε τις καθηγήτριες και τους καθηγητές που διορίστηκαν μόνιμα (μετά από πολυετή αγώνα των ιδίων και των οικογενειών τους) καθώς και τις αναπληρώτριες και τους αναπληρωτές συναδέλφους, που θα υπηρετήσουν φέτος στο νομό μας. Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας υγεία για μια δημιουργική και πετυχημένη σχολική χρονιά η οποία αναμένεται επίσης δύσκολη.

Οι προκλήσεις μπορεί να έχουν διαφοροποιηθεί σε κάποιο βαθμό, δεν παύουν όμως να υφίστανται. Χωρίς να μηδενίζουμε τις θετικές ενέργειες της Πολιτείας, εν μέσω μάλιστα παγκόσμιων υγειονομικών και ενεργειακών κρίσεων (για πρώτη φορά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια διορισμοί 25.000 εκπαιδευτικών, έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών, τοποθετήσεις στα σχολεία τέλος Αυγούστου, πιο γρήγορη από κάθε άλλη φορά ανακοίνωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, νέα βιβλία, προγράμματα σπουδών κ.α ) , ταυτόχρονα επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων που παραμένουν:

Συνέχιση των διορισμών μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά, αυξήσεις των μισθών μας, επαναφορά των δώρων όπως και στον ιδιωτικό τομέα, προσθήκη απολεσθέντων κλιμακίων, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, βελτίωση του εξοντωτικού ασφαλιστικού (δημιούργημα Κατρούγκαλου) και γρήγορη απονομή συντάξεων, επαναφορά του ωραρίου μας στα προ του 2013 επίπεδα, εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, τμήματα μέχρι 20 μαθητών, θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση της ολοένα αυξανόμενης βίας στα σχολεία και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, έγκριση νέων τμημάτων ένταξης (σχολεία του νομού μας περιμένουν δύο χρόνια απαντήσεις), γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας του σεισμού στα σχολικά κτήρια της πόλης μας. Αναμένουμε επίσης, από τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς, να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσει η ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου στη Λάρισα, ένα αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας που, μετά την πρόταση της ΔΑΚΕ καθηγητών, βρήκε τεράστια αποδοχή.

Ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους είναι απολύτως απαραίτητο , η Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση των προβλημάτων που αναφέραμε και να συνεργαστεί με την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από ένα ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας ,και αυτή τη σχολική χρονιά ,θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον ΚΑΘΕ συνάδελφο με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Είναι χρέος μας και ευθύνη.

Η διαχρονική στήριξη και εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας είναι αυτή που μας δίνει δύναμη σε δύσκολες ,για το λειτούργημά μας ,εποχές .

Καλή χρονιά σε όλες και όλους !

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ