Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ

«Ο τουρκικός αναθεωρητισμός βρίσκεται, χωρίς υπερβολή, σε παροξυσμό, όπως φαίνεται και από τις διαρκείς παραληρηματικές δηλώσεις -ακόμη και με ανίερες αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή- της τουρκικής ηγεσίας εναντίον της Ελλάδος. Οι ανιστόρητες και πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου αμφισβητήσεις της ίδιας της κυριαρχίας της Ελλάδας εκ μέρους της Άγκυρας, υπονομεύουν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.

Απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές, η Ελλάδα έχει το καθήκον, σε κλίμα εθνικής ενότητας, να ενισχύεται τόσο σε αμυντικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο, στέλνοντας το μήνυμα σε φίλους και εχθρούς ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα, αλλά και τα μέσα, για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων έναντι οιασδήποτε απειλής». Τα παραπάνω τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο Θεσσαλός πολιτικός δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς βρίσκεται στην Καρλσρούη της Γερμανίας, όπου στο πλαίσιο της 11ης Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, με θέμα «Η Αγάπη του Χριστού ωθεί τον Κόσμο προς τη συμφιλίωση και την ενότητα» παρουσιάζεται ο μνημειώδης Τόμος της ΔΣΟ «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της Αγίας της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη δήλωσή του σημειώνει ότι «η ένωση της Θεσσαλίας με το ελλαδικό κράτος αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή στον μακρύ αγώνα των Ελλήνων για απελευθέρωση των εδαφών που τελικώς συγκρότησαν το νεότερο ελληνικό κράτος. Αυτή η εθνική επιτυχία επήλθε κατόπιν των ορθών διπλωματικών επιλογών, τις οποίες έλαβε η τότε κυβέρνηση του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, και οι οποίες επέτρεψαν την επίτευξη του τελικού σκοπού. Η αναμφισβήτητη αυτή αλήθεια συνιστά μια διαχρονική αρχή, την οποία οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, κατά την οποία ο κόσμος έχει εισέλθει σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας, λόγω της επανεμφάνισης διαφόρων αναθεωρητισμών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ