ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 16ΧΡΟΝΗΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΕ ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ 19ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Βιασμό καταγγέλλει 16χρονη, μετά από πάρτι σε σπίτι ενός 19χρονου. Όταν βρήκε τη δύναμη να μιλήσει, ο πατέρας της κατέθεσε μήνυση στις Αρχές, ενώ ιατροδικαστής διαπίστωσε έντονα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ειδικότερα, το περιστατικό συνέβη στις 20 Αυγούστου όταν η ανήλικη πήγε σε φίλη της και σχεδίαζε να μείνει εκεί το βράδυ. Τότε, ένας 19χρονος φίλος τους τις κάλεσε σε πάρτι και, μάλιστα, πήγε και τις πήρε με το αυτοκίνητό του.

Η 16χρονη, σύμφωνα με την κατάθεσή της και όπως μεταδίδει το Mega, θυμάται να πίνει δύο ποτά και ύστερα να χάνει τις αισθήσεις της. Κατόπιν, όταν ξύπνησε στη μέση της νύχτας είχε φρικτούς πόνους ενώ ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ με τον 19χρονο δίπλα της.

Το πρωί όταν ξύπνησε, το σπίτι ήταν άδειο. Η κοπέλα σηκώθηκε, ντύθηκε και γύρισε σπίτι της, όπου και απομονώθηκε για μία εβδομάδα, χωρίς να μιλάει σε κανέναν.

Σημειώνεται ότι στο πάρτι ήταν παρόντα ακόμη τέσσερα με πέντε αγόρια.

Όταν η 16χρονη βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για το περιστατικό, ο πατέρας της κατέθεσε αμέσως μήνυση στην αστυνομία. Την ίδια ώρα, ιατροδικαστής που εξέτασε την ανήλικη διαπίστωσε εσωτερικά τραύματα και έντονα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι Αρχές υποπτεύονται ομαδικό βιασμό

Οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι η υπόθεση αφορά ομαδικό βιασμό, καθώς σύμφωνα με τις περιγραφές της 16χρονης, το πρωί που έφυγε από το σπίτι θυμάται να βλέπει τέσσερα προφυλακτικά κάτω στο πάτωμα.

Η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά στην τοποθέτησή της επί του θέματος, επισήμανε πως βάσει της νέας αλλαγής του ποινικού κώδικα, ο ομαδικός βιασμός αλλά και ο βιασμός ανηλίκου διώκεται πλέον με ισόβια κάθειρξη.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, τόνισε με τη σειρά του ότι σε τέτοιες περιπτώσεις σημαντικό είναι να προστρέχουμε άμεσα σε ιατροδικαστή.

«Ο χρόνος, δυστυχώς, λειτουργεί ενάντια του θύματος και υπέρ του δράστη, καθώς μετά το πέρας κάποιων ημερών δεν μπορούμε να βρούμε τη χρήση, π.χ κάποιας ουσίας, γιατί μεταβολίζονται αρκετά γρήγορα, επίσης μετά τις 72 ώρες από την πράξη χάνεται η όποια πιθανότητα εύρεσης γενετικού υλικού στο θύμα» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ