Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων με αφορμή το επεισόδιο και τον τραυματισμό των αστυνομικών στο Φρούριο και κάποια σχόλια του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας

Η Λάρισα είναι μια ασφαλής πόλη. Εδώ και πολλά χρόνια οι δείκτες εγκληματικότητας και παραβατικότητας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι επίτευγμα της Ελληνικής Αστυνομίας και της τοπικής κοινωνίας και των θεσμών της. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια των συνεχών κρίσεων που ταλαιπωρούν την Ελληνική κοινωνία στην Λάρισα δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν θέματα που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής, με χαρακτηριστικότερα τα φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας ρομά κατοίκων στον οικισμό τους στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Ωστόσο, το βασικό δεδομένο είναι ότι η Λάρισα είναι ένα ασφαλές αστικό κέντρο, από τα μεγαλύτερα της χώρας. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και η δημοτική αρχή και εκ των θεσμικών τους ρόλων, διατηρούν ουσιαστική επικοινωνία και πολύ καλές σχέσεις με τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Θεσσαλία και στη Λάρισα.

Η διατήρηση του ίδιου θετικού status ασφαλείας στην πόλη και για τα επόμενα πολλά χρόνια, παρά τις νέες δυσκολίες τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας πρέπει να είναι επιδίωξη και ζητούμενο όλων των θεσμικών αρχών και φορέων της Λάρισας. Εμείς για αυτό εργαζόμαστε και γι αυτό συνεργαζόμαστε. Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει σ΄ αυτό τον δρόμο.

Το πρόσφατο λυπηρό περιστατικό στο Φρούριο, είναι αυτονόητα καταδικαστέο. Δεν μπορεί κανείς νοήμων άνθρωπος να μην καταδικάζει τέτοια γεγονότα και να μην εκφράζει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες αστυνομικούς. Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις , όμως χρειάζεται κυρίως ψυχραιμία, νηφαλιότητα και λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας μας. Ψυχραιμία και νηφαλιότητα είχε ζητήσει η δημοτική αρχή και για ένα άλλο μεμονωμένο περιστατικό, σε πάρκο της πόλης.

Ετσι πορευόμαστε εμείς.

Δεν μας προκαλεί βέβαια εντύπωση που τις τελευταίες ώρες, ο συνδικαλιστής πρόεδρος των αστυνομικών της Λάρισας, σε δημόσιες τοποθετήσεις του αφήνει διάφορες περίεργες αιχμές κατά της δημοτικής αρχής. παρά το γεγονός ότι στα πρώτα χρόνια της θητείας μας, επιζητούσε τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου σε θέματα της Ενωσης και την πήρε απλόχερα.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει τον δρόμο της αντιπαράθεσης. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Τον αφήνουμε να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο, αφού τον επιλέγει. Εξάλλου, είναι γνωστός στην Λάρισα και σε όλη την Ελλάδα για την ακραία ρητορεία του.

Εμείς, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας: Δήμαρχος και δημοτική αρχή εργάζονται αδιάκοπα για το σήμερα και το αύριο της Λάρισας. Σοβαρά και μεθοδικά, σε συνεργασία με τα υπεύθυνα πρόσωπα, με αίσθηση του θεσμικού καθήκοντος και του χρέους μας προς τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους. Σε συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, η Λάρισα θα παραμείνει ζωντανή, ασφαλής και ανοικτή πόλη.

Εμείς αυτό επιδιώκουμε. Οσοι επιλέγουν άλλους δρόμους και έχουν άλλους μικροπολιτικούς στόχους τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ