ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ενθουσίασε χθες το πολυπληθές φιλοθεάμον κοινό της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα που γέμισε ασφυκτικά το χώρο στο άλσος της Γιορτής κρασιού η παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με τη μοναδική ερμηνεία της Αννας Βαγενά, δικαιώνοντας το σύλλογο Γυναικών που πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τη γνωστή ηθοποιό που προσέφερε σε όλο το νομό την παράσταση δωρεάν, αλλά και την δημοτική κοινότητα Αμπελώνα που στήριξε και αγκάλιασε όλο το εγχείρημα.

Ταυτόχρονα κατέδειξε και την αστοχία της δημοτικής αρχής που αγνόησε την προσφορά της κ. Βαγενά σε αντίθεση με όλους τους άλλους δήμους του νομού που στήριξαν και παρουσίασαν την παράσταση που παρουσίασε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τα βάσανα και τις κακουχίες των ξεριζωμένων της Σμύρνης και μάλιστα 100 χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο της καταστροφής της πόλης σύμβολο του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία.

Πριν την έναρξη της παράστασης χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Μαρία Βαρακλιώτη, ενώ μετά το τέλος της φανερά συγκινημένη η κ. Βαγενά από τις εκδηλώσεις του κόσμου απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, και ιδιαίτερα στον μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνα που παρακολούθησε την παράσταση, τους πρώην προέδρους του συλλόγου Γυναικών και Αιμοδοτών κ.κ. Τούλα Μουγδή για τη συνεργασία και την προσφορά της και Απόστολο Παπαϊωάννου ο οποίος όπως ανέφερε ήταν πολύ κοντά στο Θεσσαλικό Θέατρο από το ξεκίνημά του και συνεχίζει ακόμη και σήμερα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ζήση Παρλίτση, τους χορηγούς επικοινωνίας της παράστασης και φυσικά όλο τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει και κάποιες αιχμές για τη στάση της δημοτικής αρχής.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν των προαναφερθέντων, ο αντιδήμαρχος Χ. Κατσαρός, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Στ. Ροντούλης, Σ. Αμάρι και Χρ. Τσιόπας, οι δημοτικές σύμβουλοι Ρ. Σουλρατζή και Δ. Μπάσμπα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι κάθε ηλικίας της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της παράστασης η κ. Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα, κ. Μαρία Βαρακλιώτου και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου, καθώς και την Πρόεδρο της Κοινότητας Αμπελώνα, κ. Βούλα Τσακνάκη και το Τοπικό Συμβούλιο, για την αμέριστη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της παράστασης.

Το κοινό του Αμπελώνα, αλλά και του Τυρνάβου, που γέμισε το θέατρο, απέδειξε ότι ο κόσμος διψά για την καλή τέχνη. Ο λόγος της «Αγγέλας» άγγιξε και συγκίνησε όλους τους θεατές.

Για εμένα, όπως έχω ξαναπεί, η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να προσφέρω αφιλοκερδώς την τέχνη μου στον κόσμο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ. Χαρίτωνα, για την τιμητική του παρουσία στην παράστασή μου.

Ο Σεβασμιώτατος μου ζήτησε, αν μπορώ να παρουσιάσω την «Αγγέλα Παπάζογλου» ξανά στην Ελασσόνα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης.

Του απάντησα ότι θα προσπαθήσω, γιατί και για εμένα είναι σημαντικό να μεταφέρω τις ιστορικές αλήθειες αυτού του κειμένου στη νέα γενιά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ