ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τη διαμαρτυρία του για τη συγχώνευση των δύο τμημάτων του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας εξέφρασε με επιστολή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στην Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Β. Ζιάκα, στην οποία ενημερώνει ότι το σχολείο επί ένα και πλέον χρόνο είναι μεταστεγασμένο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, προκειμένου να εγκατασταθεί σε νέο κτίριο το οποίο έχει διαμορφώσει ο δήμος λόγω των αναγκών του σεισμού και παρόλα αυτά αρνείται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας να γράψει ένα ακόμα νήπιο και να λειτουργήσει και δεύτερο τμήμα, όπως λειτουργούσε και πέρυσι.

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

“Αξιότιμη κ. Ζιάκα,

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του μεγάλου σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021, ο οποίος προκάλεσε ζημίες και καταστροφές σε δημόσια και δημοτικά κτήρια, μεταξύ άλλων το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας. Εξαιτίας αυτού η ανωτέρω σχολική μονάδα μεταστεγάστηκε και συστεγάστηκε με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, ενώ ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν εργασίες διαμόρφωσης νέου χώρου νηπιαγωγείου σε ιδιωτικό ακίνητο, το οποίο μισθώνει ο Δήμος μας.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η σχολική αυτή μονάδα θα αντιμετωπιζόταν με ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω των έκτακτων συνθηκών που βίωσε, εντούτοις από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντιμετωπίζεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας ως ένα ακόμη σχολείο, στο οποίο εφαρμόζεται αυστηρά η συγχώνευση δύο τμημάτων σε ένα με 25 νήπια και περαιτέρω υποχρεώνεται να μεταγραφεί σε άλλο νηπιαγωγείο ένα από τα 25 αυτά νήπια, προκειμένου να μην διασπαστεί το ένα τμήμα σε δύο, εξαιτίας της νέας εγγραφής ενός επιπλέον νηπίου.

Με την παρούσα θέλουμε να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την αντιμετώπισή αυτή και να σας ζητήσουμε να επιληφθείτε της εγγραφής του επιπλέον νηπίου και τη διάσπαση του ενός τμήματος σε δύο, όπως λειτουργούσε και πέρυσι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ