ΠΕΘΑΝΕ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία είναι το πρώτο παιδί του Αλβέρτου, Δούκα της Υόρκης (μετέπειτα Γεωργίου ΣΤ΄), και της συζύγου του Ελισάβετ, Δούκισσας της Υόρκης (μετέπειτα Βασίλισσας Ελισάβετ).

Ο πατέρας της ήταν ο δεύτερος γιος του Γεωργίου Ε΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μαρίας του Τεκ.

Ανέβηκε στον θρόνο το 1952 μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου Στ’. Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία. Ο θάνατός της σηματοδοτεί πραγματικά τέλος εποχής για τη βρετανική μοναρχία.

Ήταν παντρεμένη από το 1947 με τον Φίλιππο, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά: τον Κάρολο (είναι και ο διάδοχος του θρόνου), τον Έρικ, την Άννα και τον Άντριου.
Ο θάνατός της ανακοινώθηκε έπειτα από ώρες από την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ότι οι γιατροί της εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για την υγείας της, αλλά και ενώ τα μέλη της οικογένειάς της έσπευσαν στο ανάκτορο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο της Σκοτίας, όπου βρισκόταν για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Πλέον στη Βρετανία όλοι ετοιμάζονται για την κηδεία της, αλλά και για τη διαδικασία της διαδοχής της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ