ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ» Ο ΥΠ.Α.Α.Τ. Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Παράδοση - παραλαβή στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά από τον απερχόμενο Σπήλιο Λιβανό, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022. (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην τελετή έναρξης της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία – Ελασσόνα 2022» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης και θα συμμετάσχει σε φόρουμ για τη φέτα και τα ΠΟΠ προϊόντα. Ο κ. Γεωργαντάς θα κηρύξει την έναρξη της διοργάνωσης και θα μιλήσει για την ιστορική νίκη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην υπόθεση κατοχύρωσης του ονόματος «φέτα» ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης.

Η φετινή διοργάνωση έχει τριήμερη διάρκεια και θα διεξαχθεί στην Ελασσόνα από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων η πανελλήνια γιορτή για τη φέτα και τη γαστρονομική παράδοση περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, ενημερωτικές συνεδρίες, εργαστήρια μαγειρικής, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα της έκθεσης, να παρακολουθήσουν το φόρουμ με τις τοποθετήσεις από κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους πολιτικών φορέων και συλλογικών οργανώσεων, θα απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς με τοπικά συγκροτήματα και τη μεγάλη λαϊκή συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» διοργανώνεται από το Δήμο Ελασσόνας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της ΚΕΔΕ, του Επιμελητηρίου Λάρισας, της ΕΣΕΕ, του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΟΤ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ