ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συγκεντρωθήκαμε όλοι εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του ιστορικού σχολείου της Λάρισας Μαίρης Ν. Ράπτου για να εκφράσουμε την υποστήριξη της συνέχισης λειτουργίας του σχολείου μας. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την άδεια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι πρωτοφανής.

Είμαστε οι πρώτοι που θέτουμε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών ως όρο αδιαπραγμάτευτο για τη λειτουργία κάθε σχολείου, ιδιωτικού και δημόσιου. Το μέλημα αυτό αποτελούσε και αποτελεί επίκεντρο όλων των ενεργειών μας πάντοτε.

Όπως μας διαβεβαίωσε η διοίκηση του σχολείου – προκύπτει δε αυτό από έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας – ο φάκελος των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου, που κατατέθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ τον Αύγουστο του 2022 είναι πλήρης, δεν έχει ληφθεί όμως υπ’ όψιν του αρμόδιου φορέα ΕΟΠΠΕΠ. Ήδη, οι παρατηρήσεις του οργανισμού αυτού είχαν διορθωθεί πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης. Ζητούμε, λοιπόν, από το Υπουργείο Παιδείας να κάνει το αυτονόητο: να τερματίσει την ομηρία των 1300 μαθητών και των 200 περίπου εκπαιδευτικών και εργαζομένων, προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά. Να δεχθεί όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την νόμιμη λειτουργία του σχολείου μας και μάλιστα όλων των βαθμίδων, ώστε να συνεχίσουμε τον εκπαιδευτικό μας έργο, προσφέροντας σε όλους τους μαθητές μας τις υπηρεσίες μας, όπως και κατά την σχολική χρονιά 2021-22. Κανένας μαθητής δεν περισσεύει, σε βάρος κανενός δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει διάκριση. Να απαντήσει το Υπουργείο επιτέλους στις συνεχείς αιτήσεις της διοίκησης τροποποίησης των αδειών λειτουργίας και να παύσει την ελλιπή πληροφόρηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα. Η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου πάντοτε ήταν νόμιμη.

Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι του σχολείου έχουμε το δικαίωμα σε μια ευνομούμενη πολιτεία να προετοιμαζόμαστε έγκαιρα και απρόσκοπτα προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ιδιωτικό σχολείο που μας επέλεξε να εργαστούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ