ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ (φωτο – βίντεο)

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα η βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Εφη Αχτσιόγλου η οποία νωρίτερα το μεσημέρι είχε σειρά επαφών με τις διοικήσεις του ΣΘΕΒ και του Επιμελτηρηρίου, ενώ πριν από λίγο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πρώην υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία είναι η τεράστια ακρίβεια που εξαϋλώνει τα εισοδήματα αλλά και τα ζητήματα δημοκρατίας που κακοποιείται βάναυσα από την κυβέρνηση με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο η παρακολούθηση του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και μάλιστα σε περίοδο εσωκομματικών διαδικασιών, η παρακολούθηση του δημοσιογράφου που ερευνούσε ένα σκάνδαλο με χαριστικές ρυθμίσεις εκ μέρους των τραπεζών και ενός πρώην υπουργού και τομεάρχη πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., όπως αποδείχθηκε σήμερα και ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση καλώντας την κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από το δήθεν απόρρητο στην ΕΥΠ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε “όλα στο φως” αλλά στην πραγματικότητα με το που ξεκίνησε η εξεταστική επιτροπή κλείνει τον γενικό και ρίχνει σκοτάδι παντού. Αρνείται να κληθούν τα κρίσιμα πολιτικά πρόσωπα. Πώς όμως θα ελεγχθούν οι πολιτικές ευθύνες αν δεν κληθούν πολιτικά πρόσωπα;, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της ακρίβειας πρότεινε παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα:

1. Ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας για να μειωθούν και να ελεγχθούν οι τιμές, με πλαφόν και με αναστολή του μοντέλου λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας, το οποίο είναι στρεβλό και μεταφέρει σχεδόν το σύνολο των αυξήσεων στους καταναλωτές.
2. Δημοσιονομική παρέμβαση με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. σήμερα η κ. Αχτσιόγλου θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία Ταχυδρομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ