Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΧΙ ΕΥΧΕΣ…

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων ν. Λάρισας, « ΠΡΩΤΑΚΙΑ 2022» , στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ,παραβρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, απεύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας τα εξής:

«Πρωτίστως θέλω να συγχαρώ την το Σύλλογο Τριτέκνων ν.Λάρισας, για την τόσο τρυφερή εκδήλωση υποδοχής των παιδιών που θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη Δημοτικού. Πάντα αυτή η σκέψη μας συγκινεί, μας θυμίζει στιγμές μας, μας ευαισθητοποιεί.
Θέλω να αναγνωρίσω δημόσια το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος, υπενθυμίζοντας μέσα από τη δράση τους , το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και δυστυχώς την ομολογούμενη σταδιακή αύξηση της υπογεννητικότητας, τη στιγμή όπου παραδοσιακοί θεσμοί όπως αυτός της οικογένειας διέρχονται σοβαρή κρίση αξιών και χρειάζονται από όλους μας ενέργειες ενδυνάμωσής και στήριξης τους.

Με πρωτοβουλία της παράταξής μας και της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά , η Διακομμματική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στα μέσα του 2017, διαπίστωσε ότι συνεχίζοντας όπως σήμερα, το 2035 θα έχουμε 1,4 εκατομ. Πληθυσμό λιγότερο, δηλαδή 12,4% !
Αυτό από μόνο του σημαίνει συναγερμό για τη χώρα.
Ένα συνεγερμό διαρκείας, που δεν φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται η επίσημη Πολιτεία, αφού οι τρίτεκνοι δεν εξισώθηκαν από την Κυβέρνηση με την πολύτεκνη οικογένεια, δεν τους χορηγήθηκε ισοτιμία, υφίστανται την τεράστια αδικία με τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός ΚΔΑΠ εξαιτίας της ολιγωρίας της Κυβέρνησης και παλεύουν ακόμη και για τα εισιτήρια του κοινωνικού τουρισμού.

Δεν αρκούν λοιπόν οι ..ευχές των πολιτικών , αλλά απαιτούνται μέτρα, αποφάσεις και πολιτικές .
Σήμερα, είναι μέρα χαράς καθώς καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη αγάπη και στοργή, αυτά τα αγνά προσωπάκια , με τις χαρούμενες παιδικές φωνούλες, που εισέρχονται σε ένα από τα πιο δημιουργικά στάδια της μαθητικής πορείας τους με την αρχή της φοίτησής τους στην Ά τάξη του Δημοτικού.

Οφείλουμε απέναντι στα παιδιά αυτά και σε όλους τους νέους της χώρας μας, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να στηρίζουμε τα ίδια και τις οικογένειες να φέρνουν το Φως τους, τη φρεσκάδα τους και τις καλύτερες μέρες, σε μια ζωή με αξιοπρέπεια και περηφάνια, που αξίζει για κάθε Άνθρωπο.
Το πρώτο ηχηρό κουδούνι την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, είναι ένα σάλπισμα για την νέα, κοινή μας προσπάθεια. Ας το ακούσουμε όλοι» .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ