ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΛ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης της ΕΙΝΚΥΛ

Οι Κλινικές του Γ.Ν. Λάρισας καταρρέουν η μια μετά την άλλη. Η Παιδιατρική κλινική που θα συμπαρασύρει την Μαιευτική – Γυναικολογική, καθώς και την Παιδοχειρουργική, εκπέμπει σήμα κινδύνου. Μια σειρά Τμημάτων όπως το Ογκολογικό, η Μ.Ε.Θ, το Τ.Ε.Π, το Γαστρεντερολογικό, το Ακτινολογικό και η Μ.Τ.Ν υποβαθμίστηκαν και κινδυνεύουν να κλείσουν μερικώς η ολικώς το επόμενο διάστημα.

Η συστηματική επίθεση που βιώνει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την 5η ΥΠε, το υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση είναι πρωτοφανής. Για τον Σεπτέμβριο κινδυνεύει να κλείσει η Παιδιατρική καθώς οι ιατροί του μπορούν να καλύψουν μόνο τις εφημερίες για τον μισό μήνα. Ούτε οι προσωρινές μετακινήσεις για εφημερίες δεν εγκρίθηκαν από την Υ.Πε γι΄ αυτόν τον μήνα!

Η Μαιευτική με αυξανόμενους φυσιολογικούς τοκετούς και καισαρικές και η Παιδοχειρουργική χρειάζονται καθημερινά παιδίατρο και κινδυνεύουν να κλείσουν. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κοροϊδία καλά κρατεί, καθώς για την μόλις τέταρτη μόνιμη γυναικολόγο του Γ.Ν.Λ, που μόλις είχε διοριστεί μετακινήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σκανδαλώδη τρόπο, δόθηκε 2η τρίμηνη μετακίνηση από την 5η Υ.Πε αυτές τις ημέρες.

Στην τελευταία προκήρυξη για μόνιμους ιατρούς προ μηνός δεν υπήρχε καμία θέση για το Νοσοκομείο μας, ούτε για την Λάρισα, όσον δε αφορά στο κτίριο χορτάσαμε από κούφιες εξαγγελίες για ενεργειακή αναβάθμιση και νέες πτέρυγες διότι, από έργα, οι ανελκυστήρες είναι ακόμα χαλασμένοι και για παραγγελία νέου αξονικού τομογράφου ούτε λόγος, ενόσω μια νέα σοβαρή βλάβη του υπάρχοντος συνεχώς παραμονεύει!

1. Την Τρίτη 13/9 θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στις 12 μ.μ στην πύλη του Νοσοκομείου και καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους φορείς να μας συμπαρασταθούν

2. Απαιτούμε συνάντηση με τον διοικητή της 5ης Υ.Πε την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα προβλήματα που αναλύσαμε παραπάνω.

3. Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με Πρωτοβάθμια Σωματεία και φορείς για τον συντονισμό της δράσης μας για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν.Λ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ