ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Β. Κόκκαλης κατέθεσε αναφορά προς τον ΥΠΑΑΤ Γ. Γεωργαντά την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου

Οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και οι χαμηλές τιμές διάθεσης οδηγούν σε αδιέξοδο εκατοντάδες αμπελουργούς του Δήμου Τυρνάβου, σημειώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου σύμφωνα με την οποία διεκδικεί  «άμεσες λύσεις με κυβερνητικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν τώρα ώστε να δρομολογηθούν αποζημιώσεις για τους αμπελώνες που έχουν πληγεί από τις τελευταίες βροχοπτώσεις».

Αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι οι πρόσφατες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τα θέματα διάθεσης και τιμής του προϊόντος έχουν φέρει σε αδιέξοδο εκατοντάδες αμπελουργούς αναγκάζοντας τους στην εκρίζωση των αμπελιών  ή ακόμη και εγκατάλειψης του επαγγέλματος.

Παράλληλα, ζητείται «να δοθεί η δυνατότητα στους αμπελουργούς να μεταποιήσουν ανεμπόδιστα και με ευνοϊκή φορολογία αυτήν την καταστροφική χρόνια τα σταφύλια τους στα παραδοσιακά καζάνια της περιοχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ