ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΔΑΠ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Θέματα, που απασχολούν τον κλάδο, συζήτησε με τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, αντιπροσωπεία ιδιοκτητών ΚΔΑΠ.

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΔΑΠ, ανέφεραν πως στο νoμό Λάρισας λειτουργούν περισσότερες από 130 δομές, οι οποίες επλήγησαν από την αναποτελεσματική, όπως υποστήριξαν, διαχείριση του θεσμού των vouchers, με αποτέλεσμα 5101 παιδιά, με πλήρη φάκελο κριτηρίων, να μείνουν εκτός δομών.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσαν τον Λαρισαίο πολιτικό για την άδικη κατανομή των vouchers, μέσω ΕΣΠΑ, καθώς, όπως τόνισαν, παιδιά με υψηλά μόρια και τήρηση όλων των κριτηρίων, δεν έλαβαν την επιταγή (voucher), που θα τους επέτρεπε δωρεάν φοίτηση για 11μηνες και συμμετοχή σε πληθώρα δραστηριοτήτων.

Επεσήμαναν, ακόμη, την άνιση, όπως την χαρακτήρισαν, αντιμετώπιση των ιδιωτικών ΚΔΑΠ, για τρίτη χρονιά, τη στιγμή, μάλιστα, που το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να στηρίξει τα δημοτικά ΚΔΑΠ με ποσό που αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ έως το 2023.

Οι ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ, έθεσαν, επιπλέον, το σοβαρό ζήτημα της αδυναμίας ενεργοποίησης vouchers για βρεφικούς σταθμούς, καθώς η κυβέρνηση, όπως σημείωσαν, υποστήριξε την ένταξη όλων των δικαιούχων παιδιών σε δομές βρεφών, αυξάνοντας, μάλιστα και την αντίστοιχη χρηματοδότηση, τη στιγμή, που δομές για ενεργοποίηση των vouchers για βρεφικούς δεν υπάρχουν.

Ως λύση για την άμβλυνση των προβλημάτων, που δημιουργούνται, πρότειναν την άμεση ανακατανομή των επιταγών των βρεφικών σταθμών, που δεν ενεργοποιήθηκαν, καθώς και τη δυνατότητα ηλικιακής διεύρυνσης των παιδιών, που φοιτούν στα προνήπια, αφού τα παιδιά ηλικίας έως 4 χρονών αποκλείονται από το πρόγραμμα.

Ζήτησαν, ακόμη, κάθε γονέας να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τη δομή για την ένταξη του παιδιού του.

Ο κ. Κέλλας, από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων των ιδιοκτητών ΚΔΑΠ, αλλά και το πρόβλημα βιωσιμότητας του κλάδου, συμφώνησε με την άμεση ανακατανομή των επιταγών των βρεφικών σταθμών, που δεν ενεργοποιήθηκαν, τονίζοντας ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Από πλευράς ιδιοκτητών ΚΔΑΠ τον Λαρισαίο πολιτικό επισκέφθηκαν οι κκ. Ελένη Σιαμαντά, Δήμητρα Παπαστεργίου, Σοφία Μπουκουβάλα, Κων/νος Τσακμάκης, Σπύρος Μακροβασίλης και Χρήστος Καραμούτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ